Una din mancarurile mele preferate si un gen de mancare tipic zonei Izmir, renumita cu frumusetea femeilorNu as putea explica chestia asta,insa in Izmir intr-adevar majoritatea femeilor sunt foarte frumoase.

Sa fie din cauza acestor k fte? Nu prea cred,insa un lucru e sigur,sunt bune.

Recomand calduros si continuu maratonul de retete cu specific turcesc.

In carnea tocata fin punem ceapa data prin razatoare sau tocata si ea la fel de fin,sarea,piperul,putin oregano si pesmetul. Framantam bine apoi luam bilute cam de marimea unei nuci mai mari,le facem intai rotunde,apoi le rotim intre palme pentru a le alungi.

Cum in partea de sus va iesi putin mai subtire,e deajuns sa le intoarceti cu josul in sus si sa le mai rotiti de cateva ori.

Vor iesi egale. Pregatim sosul: Intr-o cratita punem 3-4 linguri de ulei si 1-2 linguri de bulion cat mai concentrat.

Punem pe foc si lasam sa se incalzeasca impreuna,amestecand mereu,pana va incepe sa bolboroseasca bine iar uleiul va avea culoarea rosie. Acum adaugam un piureul de rosii.

Cele 3 rosii le decojim,le scoatem semintele si le dam prin razatoare.

Pot fi inlocuite si cu suc de rosii insa se va simti diferenta (pentru cine cunoaste originalul).

Punem sare,piper si 1 lingurita de oregano.

Tinand cont ca nu vom pune sare peste cartofi,putem face sosul sarat.

Isi vor lua sarea din sos.

Mai adaugam si 250 ml de apa si lasam sa fiarba putin. Curatam cartofii si ii taiem in 4 pe lungime,sau in 6 daca sunt prea grosi.

Ideea e ca toate ingredientele sa aiba cam aceeasi marime.

E o chestie estetica si conteaza si poate schimba si timpul de gatit. Asezam cartofii in tava,peste ei asezam k fte-lele,(turcii pun si felii de rosii si ardei gen capia,eu am sarit peste partea asta,voi puteti insa sa o faceti,iese si mai bun) apoi cu o lingura luam uleiul de deasupra sosului si il imprastiem cu rabdare peste legume si k fte.

Asta ajuta mult la aspectul final,nu se vor parli,ci se vor rumeni ingrentele ramase deasupra.

Mai imprastiem si putin sos cu lingura,apoi cel ramas il turnam in mijloc. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 45-50 minute.

Depinde mult de cuptorul fiecaruia,insa atunci cand cartofii sunt bine copti e gata totul.

Incercati cu un cartof si va veti da seama. Cam atatRezultatul? O bunatate !!!