Slaninuta afumata primita de la bunicu e numai buna pentru o asemenea supa!Se pregateste mai intai supa de legume: legumele curatate si taiate in 2 sau 4 bucati se pun la fiert in 3 l de apa cu o lingura cu varf de sare. Se lasa la fiert cam o ora, sau pana se fierb bine legumele. Se strecoara si se pastreaza doar morcovul. Se face o omleta din 3 oua: se caleste slaninuta taiata bucatele, se pun ouale batute cu un praf de sare, se pune capac si se lasa 3-5 min sa se faca. Se lasa sa se raceasca, se taie fasiute si se pune deoparte. Salata verde se spala si se rupe in bucati. Usturoiul pisat sau razalit pe razatoarea mica se caleste in unt, se adauga salata si se lasa acoperit 3 min. Se pun 5 polonice de supa, se acopera si se lasa 10 min sa se inmoaie salata. Se adauga restul supei si o mana de orez, se acopera si se lasa la fiert pe foc mic 15-20 min pana salata devine translucida. dar nu mai mult pentru ca se amaraste. Se stinge focul, se pun otetul, smantana, verdeturile uscate, omleta fasiute si morcovul fiert. Se gusta, se potriveste de sare si piper, se pune capacul si se lasa sa se odihneasca 10-15 min. Se serveste cu smantana si paine prajita frecata cu usturoi. Pofta mare!