Reteta de preparare a papanasilorPentru ca azi am descoperit reteta Gabytei si mi-a facut o pofta de neimaginat m-am pus eu asa pe facut papanasi:) si sa vad ce a savurat ea fara mine:)si ce bun a iesit.mersi Gabyta de reteta.

Reteta de preparare a papanasilorBranza se amesteca cu grisul si zaharul dupa gust.(eu am pus 125 grame de zahar).

Se adauga ouale,cate unul,amestecand dupa fiecare.

Adaugam zaharul vanilat si lasam compozitia deoparte,timp in care ne ocupam de sosul caramel.

Inventia proprie a Gabytei:).

Caramelizam 250 gr.zahar.

Cand capata o culoare frumoasa,galben-aurie oprim focul si adaugam cele 2 linguri unt.

Amestecam pana la topirea completa continuu.

Adaugam ,pe urma, doua linguri smantana si trei linguri frisca lichida.

Se amesteca usor.

Ne intoarcem la papanasi si ne ocupam de ei.

Intr-o oala mare punem apa la fiert.

Cand a dat in clocot,dam focul la mic si cu mana umeda luam din compozitia de papanasi,formam bilute potrivite ca marime si le punem in apa.

Se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata.

Se scot cu o paleta,se scurg de apa si se pun direct pe o farfurie cu pesmet.

Gabyta a facut pesmet din piscoturi,o idee geniala.

Se invart usor in pesmet si se pun pe farfurie si se orneaza cu sos caramel.

Pofta buna:)zahar vanilat Dr.

Oetker este mai bun un pic de jeleu de mure peste papanasi