Traducerea dedicata Onestei,stiu ca ea se uita la ciudatele mele retete dimineata. Imi placea mai mult French Baguette,dar am vrut sa fie in dulcea noastra limba!Poate nu mi-au iesit mie prea frumoase dar pentru o prima incercare am fost multumita. Plus ca mie nu prea imi place sa am aluat pe maini...si nici sa spal vase!Intr-un bol pune apa si drojdia si lasa deoparte 5 minute.

Adauga sarea si faina,putin cate putin.

Framanta in bol sau pe suprafata de lucru.

Aluatul nu trebuie sa fie nici prea lipicios nici prea uscat.

Cand poti sa il arunci dintr-o mana in cealalta ca pe o minge e gata.

Se lasa sa creasca 30 minute acoperit cu un prosop de bucatarie.

Se formeaza 3-4 baguette,se pun in forma de copt si se mai lasa 15 minute.

Se fac cateva crestaturi.

Se da cu o pensula inmuiata in apa sau lapte.

Se tin la cuptor 25 de minute sau pana cand devin aurii.