Cojile:Se pun pe foc apa si margarina si se fierb pana dau in clocot.

Cand fierb se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat.

Se lasa la racit.

Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios.

Se toarna intr-un pos si se deseneaza bastonase in tava.

Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra).

Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim.

NU SE DESCHIDE USA!!!Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa. Crema:Laptele se pune intr-o cratita se se incalzeasca.

Ouale se bat cu zaharul pana se transforma intr-o crema consistenta,apoi se adauga amidonul amestecat cu faina si omogenizeaza.

Peste amestec se toarna,in fir subtire,laptele caldut.

Compozitia rezultata se pune in cratita si se tine la foc mic(amestecand incontinuu) pana se ingroase ca o budinca.

Se lasa la racit. Margarina,la temperatura camerei,se mixeaza pana devine spumoasa,se adauga vanilia si cate o lingura de budinca racita.

Glazura:Ciocolata se topeste la bain marie impreuna cu margarina si laptele,pana devine lichida.

Se lasa sa se racoreasca.

Asamblare:Eclerelor li se taie capacelul,se umplu cu crema de vanilie,se spriteaza si un strat de frisca(optional),apoi se pune capacul si se glazureaza.