O prajitura pe care am facut-o de Craciun dar...doar acum a ajuns sa fie postata....

Se prajeste nuca, se farimiteaza si se pune in tava mare peste care se adauga 150 g margarina topita (Rama cu rom,preferabil). Se face blatul din 16 linguri zahar, 8 oua,16 linguri faina, 8 linguri apa, praful de copt, zaharul vanilat si 2 linguri ness.

Blatul se rastoarna peste margarina racita si nuca.

Se baga la cuptor si intre timp se prepara crema.

Crema: 6 galbenusuri se amesteca cu 6 linguri faina, 6 linguri zahar si 2 linguri nes. Se subtiaza cu 750 ml lapte.

Se fierbe in oala de fiert lapte, pina se ingroasa. Se invirte mereu.

Dupa ce s-a racit, crema se amesteca cu 300 g margarina si 300 g zahar.

Se aseaza blatul cu nuca in sus, se pune apoi crema si deasupra albusurile batute spuma.

Pofta mare !Prajitura este mai gustoasa daca in loc de albusuri punem frisca batuta !