- Se decongeleaza aluatul si se imparte in doua parti egale. Una dintre bucatile de aluat se taie la randul ei in 8 bucati egale de forma patrata. - Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt. - Se coace foaia de aluat (neportionata) si apoi se lasa sa se raceasca. Ulterior se coc bucatelele de aluat (portionate in prealabil) si se lasa sa se raceasca. - Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pun intr-un bol de mixare iar albusurile intr-un bol de mixare separat (ideal este sa mixati galbenusurile cu un mixer de mana iar albusurile cu un stand mixer - in acest fel cele doua compozitii vor fi pregatite pentru a fi folosite in acelasi timp). - Laptele se pune intr-o oala impreuna cu vatonul de vanilie la foc mic, pana atinge temperatura de fierbere. - Se mixeaza galbenusurile foarte bine cu 200 g zahar. - Se adauga faina (in 2-3 etape) si se mixeaza amestecul in continuare (initial la viteza mica de mixare apoi se poate creste viteza de mixare treptat). - Se subtiaza compozitia cu putin lapte rece (laptele se adauga treptat - cate o lingura si numai daca este necesar) si apoi se mixeaza amestecul in continuare. Eu am adaugat suplimentar amestecului 6 linguri cu lapte rece. - Se adauga treptat laptele fierbinte (in trei - patru etape), mixand amestecul imediat (pentru ca galbenusurile sa nu isi modifice consistenta). - Se pregateste intre timp vasul pentru bain-marie. - Se mixeaza intre timp (cu un stand mixer) albusurile la viteza mare de mixare. Se adauga albusurilor mixate spuma 100 g zahar. Se mixeaza compozitia in continuare pana se intareste (ca pentru bezele). - Amestecul ce contine galbenusuri, zahar, faina si lapte se pune pe bain-marie amestecand energic continuu cu telul pana compozitia ajunge la temperatura de fierbere. - Se lasa amestecul sa fiarba timp de cateva minute. Se ia vasul de pe foc. - Se adauga treptat untul taiat bucatele si se amesteca pana compozitia devine omogena. - Se incorporeaza treptat in amestec albusurile mixate anterior. - Se pune compozitia rezultata din nou pe bain-mariesi se aduce la temperatura de fierbere. Se fierbe compozitia timp de cateva minute pana se ingroasa. - Bucata de foietaj neportionata se aseaza pe o tava.

Se aseaza un cadru de copt in jurul bucatii de foietaj neportionate (se ajusteaza dimensiunea cadrului corespunzator). - Se toarna crema fierbinte peste foaia de aluat. Se niveleaza imediat crema cu ajutorul unei spatule (se intareste foarte repede). - Se aseaza bucatile de aluat portionate si coapte, unele langa altele la suprafata stratului de crema. - Desertul se pastreaza la rece cateva ore inainte de servire. - Se portioneaza si se pudreaza suprafata cu zahar pudra numai inainte de servire.- Se decongeleaza aluatul si se imparte in doua parti egale. Una dintre bucatile de aluat se taie la randul ei in 8 bucati egale de forma patrata. - Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt. - Se coace foaia de aluat (neportionata) si apoi se lasa sa se raceasca. Ulterior se coc bucatelele de aluat (portionate in prealabil) si se lasa sa se raceasca. - Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se pun intr-un bol de mixare iar albusurile intr-un bol de mixare separat (ideal este sa mixati galbenusurile cu un mixer de mana iar albusurile cu un stand mixer - in acest fel cele doua compozitii vor fi pregatite pentru a fi folosite in acelasi timp). - Laptele se pune intr-o oala impreuna cu vatonul de vanilie la foc mic, pana atinge temperatura de fierbere. - Se mixeaza galbenusurile foarte bine cu 200 g zahar. - Se adauga faina (in 2-3 etape) si se mixeaza amestecul in continuare (initial la viteza mica de mixare apoi se poate creste viteza de mixare treptat). - Se subtiaza compozitia cu putin lapte rece (laptele se adauga treptat - cate o lingura si numai daca este necesar) si apoi se mixeaza amestecul in continuare. Eu am adaugat suplimentar amestecului 6 linguri cu lapte rece. - Se adauga treptat laptele fierbinte (in trei - patru etape), mixand amestecul imediat (pentru ca galbenusurile sa nu isi modifice consistenta). - Se pregateste intre timp vasul pentru bain-marie. - Se mixeaza intre timp (cu un stand mixer) albusurile la viteza mare de mixare. Se adauga albusurilor mixate spuma 100 g zahar. Se mixeaza compozitia in continuare pana se intareste (ca pentru bezele). - Amestecul ce contine galbenusuri, zahar, faina si lapte se pune pe bain-marie amestecand energic continuu cu telul pana compozitia ajunge la temperatura de fierbere. - Se lasa amestecul sa fiarba timp de cateva minute. Se ia vasul de pe foc. - Se adauga treptat untul taiat bucatele si se amesteca pana compozitia devine omogena. - Se incorporeaza treptat in amestec albusurile mixate anterior. - Se pune compozitia rezultata din nou pe bain-mariesi se aduce la temperatura de fierbere. Se fierbe compozitia timp de cateva minute pana se ingroasa. - Bucata de foietaj neportionata se aseaza pe o tava.

Se aseaza un cadru de copt in jurul bucatii de foietaj neportionate (se ajusteaza dimensiunea cadrului corespunzator). - Se toarna crema fierbinte peste foaia de aluat. Se niveleaza imediat crema cu ajutorul unei spatule (se intareste foarte repede). - Se aseaza bucatile de aluat portionate si coapte, unele langa altele la suprafata stratului de crema. - Desertul se pastreaza la rece cateva ore inainte de servire. - Se portioneaza si se pudreaza suprafata cu zahar pudra numai inainte de servire. Crema este potrivita si pentru ecler, choux a la creme.