M-am apucat de framantat paine, mai bine zis o foccacia, adica o paine plata originara din Italia (am gasit pe net explicatia asta).

Am inceput prin a face o maia din 3-4 linguri de faina, 1 plic de drojdie uscata, un pic de zahar si lapte caldut.

Am lasat-o sa creasca langa foc cam o jumatate de ora. Am cernut 500 g de faina intr-un caston si am facut un crater in mijlocul ei. Am turnat maiaua, 50 g unt topit si racit, 6 linguri de ulei, sare, rozmarinul tocat, oregano. Am inceput sa framant aluatul cu lapte si apa pana a devenit elastic si se desprindea usor de pe vas si maini.

L-am lasat sa creasca la caldura cam o ora, dupa care l-am mai framantat un pic, l-am intins cu palmele intr-o tava pe care am pus hartie de copt, am pus maslinele pe el (apasati-le usor) si l-am crestat cu cutitul (am vrut sa reprezinte o frunza :)).

Painica mea s-a copt in cuptorul incalzit cam o ora, dupa care am dat-o cu un pic de apa rece si am mai pus-o la cuptor cateva minute (se rumeneste mai frumos deasupra daca o dati cu apa).