Ungeti tava si o puneti in frigider in asteptare si setati cuptorul la 180 C. Macinati nucile in masina de tocat nuci sau cumparati nuci macinate fin. Si macinati sau bateti in piulita (mojar sau puneti biscuitii intr-o punga legata la gura si treceti cu sucitorul peste ei ca sa se striveasca foarte bine in punga) biscuitii. Radeti coaja de la cele doua portocale (de preferat Bio ca sa nu aiba coaja unsa cu ceara) si stoarceti zeama pe care o filtrati. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma. Mixati galbenusurile cu zaharul pina se umfla spuma si se albesc la culoare. Adaugati zeama de portocale si coaja rasa si amestecati cu lingura ca sa se incorporeze bine. Acum varsati in aceasta compozitie nucile macinate fin si biscuitii striviti bine de tot si amestecati. Adaugati albusurile spuma cu o lingura si in acest timp amestecati de sus in jos ca sa se incorporeze bine. Varsati compozitia in tava unsa (sau tapetata cu hirtie dupa gust) pe care ati scos-o din frigider si introduceti in cuptorul cald. Coaceti la 180 C pentru 40 minute (faceti proba cu scobitoarea daca vreti). Lasati prajitura sa se raceasca si daca dulceata voastra nu este prea lichida o incalziti putin pe foc, in cuptor sau la mo doar cit sa devina usor fluida. Cu o pensula de patiserie ungeti prajitura cu dulceata si apoi presarati nuca macina mai gros care se va lipi de prajitura. Optional puteti presara zahar pudra peste. (Eu nu am pus.)Ungeti tava si o puneti in frigider in asteptare si setati cuptorul la 180 C. Macinati nucile in masina de tocat nuci sau cumparati nuci macinate fin. Si macinati sau bateti in piulita (mojar sau puneti biscuitii intr-o punga legata la gura si treceti cu sucitorul peste ei ca sa se striveasca foarte bine in punga) biscuitii. Radeti coaja de la cele doua portocale (de preferat Bio ca sa nu aiba coaja unsa cu ceara) si stoarceti zeama pe care o filtrati. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma. Mixati galbenusurile cu zaharul pina se umfla spuma si se albesc la culoare. Adaugati zeama de portocale si coaja rasa si amestecati cu lingura ca sa se incorporeze bine. Acum varsati in aceasta compozitie nucile macinate fin si biscuitii striviti bine de tot si amestecati. Adaugati albusurile spuma cu o lingura si in acest timp amestecati de sus in jos ca sa se incorporeze bine. Varsati compozitia in tava unsa (sau tapetata cu hirtie dupa gust) pe care ati scos-o din frigider si introduceti in cuptorul cald. Coaceti la 180 C pentru 40 minute (faceti proba cu scobitoarea daca vreti). Lasati prajitura sa se raceasca si daca dulceata voastra nu este prea lichida o incalziti putin pe foc, in cuptor sau la mo doar cit sa devina usor fluida. Cu o pensula de patiserie ungeti prajitura cu dulceata si apoi presarati nuca macina mai gros care se va lipi de prajitura. Optional puteti presara zahar pudra peste. (Eu nu am pus.) * Cantitatea de zahar este pentru o prajitura foarte dulce. Daca nu sunteti amatori de prajituri dulci puteti sa micsorati cantitatea. In plus in functie de biscuitii folositi puteti miscora cantitatea de zahar. Eu am folosit biscuiti petit beaure care nu-s foarte dulci, dar daca folositi alt tip de biscuiti 80-100 gr de zahar este suficient. ** Eu am folosit dulceata de piersici.