Detalii Prajitura cu Inimi pe Lateral - Reteta si Tehnica Pregatirii
Tava rotunda de tort (cea care se desface) de 24 cm diametru. Pentru o tava de tort de 24 cm diametru insa era suficient un aluat din care sa decupam inimile facut doar cu 2 oua, din cel de 3 pe care l-am pregatit eu si il scriu mai jos mi-a ramas cam o treime nefolosit. Incalzim cuptorul la 180 c. Batem intr-un castron ouale cu uleiul, iaurtul si ricotta si se adauga faina amestecata cu praful de copt. Cind compozitia e amestecata bine adeaugm in ea ceva ca sa ii dam culoarea dorita. Eu am pus o lingura cu concentrat de rosii (bulion la tub). Intindem compozitia cu o lingura intr-o tava de 22*30 cm tapetata cu hirtie de copt si coacem la 180 c in cuptorul gata incalzit pina cind facind proba cu scobitoarea aceasta iese uscata (cca 15-20 min). Scoatem tava si lasam sa se raceasca aluatul in timp ce pregatim cealalta compozitie Pentru umplutura: De fapt este Bilbolbul facut cu iaurt in care eu am pus totusi un ou ca sa fiu sigura. Data viitoare insa nu-l mai pun caci nu-si are rostul. Am masurat cu un pahar de apa din bucatarie cu o capacitate de 250 ml. Am amestecat ingredientele lichide si am adaugat cele solide amestecind mereu cu mixerul, Asamblare si coacere finala Se ia primul blat (cel colorat) si se taie (cu forma de biscuiti) din el formele dorite, in cazul meu inimioare. In tava de tort am tapetat cu hirtie de copt si am asezat pe margini inimioarele in functie de cum doriti sa executati prajitura. Eu cind a fost gata am rasturnat-o pe platou deci am asezat inimioarele cu virful in sus pe marginea tavii. Asta pentru ca am avut in gind sa o ornez si deci fundul rezulta drept si perfect pentru ornat. Insa daca vreti sa serviti prajitura asa cum iese din tava eventual dor cu o glazura puteti pune inimioarela cu virful in jos. Nota: Ca sa stea lipite de peretii tavii trebuie sa udati hirtia de copt sau sa o ungeti cu putin ulei. Pentru ca mi-au iesit multe inimioare, cum spuneam cantitatea de aluat e prea mare din 3 oua am pus inimioare si pe fundul tavii si deasupra. Am varsat aluatul de cacao cu o lingura mai intii in spatele inimioarelor ca sa le fixez mai bine si apoi in centru. Prajitura se coace in cuptorul incalzit la 180 c cca 35-40 minute sau mai exact pina cind facind proba cu scobitoarea aceasta iese uscata. Cind este gata se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar, apoi daca ati hotarit sa o rasturnati si ornati sau nu este alegerea voastra personala. Ornare: 100 gr de smintina proaspata pentru frisca batuta cu mixerul si pusa pe prajitura cu sacul de patiserie (sau ca mine cu o punga gaurita) peste care presaratm 2-3 linguri de cacao amara (neindulcita)Tava rotunda de tort (cea care se desface) de 24 cm diametru. Pentru o tava de tort de 24 cm diametru insa era suficient un aluat din care sa decupam inimile facut doar cu 2 oua, din cel de 3 pe care l-am pregatit eu si il scriu mai jos mi-a ramas cam o treime nefolosit. Incalzim cuptorul la 180 c. Batem intr-un castron ouale cu uleiul, iaurtul si ricotta si se adauga faina amestecata cu praful de copt. Cind compozitia e amestecata bine adeaugm in ea ceva ca sa ii dam culoarea dorita. Eu am pus o lingura cu concentrat de rosii (bulion la tub). Intindem compozitia cu o lingura intr-o tava de 22*30 cm tapetata cu hirtie de copt si coacem la 180 c in cuptorul gata incalzit pina cind facind proba cu scobitoarea aceasta iese uscata (cca 15-20 min). Scoatem tava si lasam sa se raceasca aluatul in timp ce pregatim cealalta compozitie Pentru umplutura: De fapt este Bilbolbul facut cu iaurt in care eu am pus totusi un ou ca sa fiu sigura. Data viitoare insa nu-l mai pun caci nu-si are rostul. Am masurat cu un pahar de apa din bucatarie cu o capacitate de 250 ml. Am amestecat ingredientele lichide si am adaugat cele solide amestecind mereu cu mixerul, Asamblare si coacere finala Se ia primul blat (cel colorat) si se taie (cu forma de biscuiti) din el formele dorite, in cazul meu inimioare. In tava de tort am tapetat cu hirtie de copt si am asezat pe margini inimioarele in functie de cum doriti sa executati prajitura. Eu cind a fost gata am rasturnat-o pe platou deci am asezat inimioarele cu virful in sus pe marginea tavii. Asta pentru ca am avut in gind sa o ornez si deci fundul rezulta drept si perfect pentru ornat. Insa daca vreti sa serviti prajitura asa cum iese din tava eventual dor cu o glazura puteti pune inimioarela cu virful in jos. Nota: Ca sa stea lipite de peretii tavii trebuie sa udati hirtia de copt sau sa o ungeti cu putin ulei. Pentru ca mi-au iesit multe inimioare, cum spuneam cantitatea de aluat e prea mare din 3 oua am pus inimioare si pe fundul tavii si deasupra. Am varsat aluatul de cacao cu o lingura mai intii in spatele inimioarelor ca sa le fixez mai bine si apoi in centru. Prajitura se coace in cuptorul incalzit la 180 c cca 35-40 minute sau mai exact pina cind facind proba cu scobitoarea aceasta iese uscata. Cind este gata se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar, apoi daca ati hotarit sa o rasturnati si ornati sau nu este alegerea voastra personala. Ornare: 100 gr de smintina proaspata pentru frisca batuta cu mixerul si pusa pe prajitura cu sacul de patiserie (sau ca mine cu o punga gaurita) peste care presaratm 2-3 linguri de cacao amara (neindulcita) Note: 1. Puteti colora inimile in rosu adaugind in locul concentratului o lingura de Alchermes http://en.wikipedia.org/wiki/Alchermes sau suc de sfecla rosie, pentru alte culori se pot folosi tot asa alte variante naturale. 2. Pentru o prajitura mai pretentioasa (cu unt, ciocolata) puteti folosi reteta de Torta tenerina in locul lui Bilbolbul.
Etichete:
oua,
faina,
ulei,
branza,
zahar,
masline,
cacao,
portocale,
retete de craciun si revelion,
prajituri,
retete pentru copii