Umplutura: Dati pe razatoare merele curatate de coaja si scurgeti-le bine. Adaugati zaharul, scortisoara / coaja de lamaie (optional) si omogenizati bine. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si intindeti uniform intr-un strat, astfel incat sa acopere toata suprafata tavii. Aluat Frecati galbenusurile cu zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este topit. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt, apoi incorporati cu grija albusurile batute spuma tare. Turnati aluatul peste stratul de mere si nivelati. Dati la cuptorul incins, pentru 15- 20 min, la 200 grade sau pana ce prajitura este coapta si frumos rumenita. Poate fi servita: - sub forma de prajitura: rasturnati pe un gratar, indepartati hartia de copt si lasati la racit. Pudrati cu zahar praf si portionati in cubulete; - sub forma de rulada: rasturnati pe un servet de bucatarie si indepartati hartia. Rulati rapid si strans prajitura, cat este fierbinte. Lasati sa se racoreasca invelita in servet. Pudrati cu zahar praf inainte de a fi feliata. Poate fi servita calduta sau rece.

Umplutura: Dati pe razatoare merele curatate de coaja si scurgeti-le bine. Adaugati zaharul, scortisoara / coaja de lamaie (optional) si omogenizati bine. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si intindeti uniform intr-un strat, astfel incat sa acopere toata suprafata tavii. Aluat Frecati galbenusurile cu zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este topit. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt, apoi incorporati cu grija albusurile batute spuma tare. Turnati aluatul peste stratul de mere si nivelati. Dati la cuptorul incins, pentru 15- 20 min, la 200 grade sau pana ce prajitura este coapta si frumos rumenita. Poate fi servita: - sub forma de prajitura: rasturnati pe un gratar, indepartati hartia de copt si lasati la racit. Pudrati cu zahar praf si portionati in cubulete; - sub forma de rulada: rasturnati pe un servet de bucatarie si indepartati hartia. Rulati rapid si strans prajitura, cat este fierbinte. Lasati sa se racoreasca invelita in servet. Pudrati cu zahar praf inainte de a fi feliata. Poate fi servita calduta sau rece.