Am aceasta minunata reteta dintr-o brosurica carticica practica,am facut-o anul trecut si anul acesta si este minunata .....

Pentru primul strat, mixezi ouale cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie. Adaugi treptat smantana alternand cu faina cernuta cu praful de copt.

Pentru stratul al doilea inmoi stafidele in apa calda 10 minute. Mixezi ouale cu zaharul si zaharul vanilat pina cind acestea se dizolva, apoi adaugi branza, stafidele scurse, 2 linguri pesmet si omogenizezi.

Ungi o forma de tort (eu anul trecut am facut in forma de tort si mi-a parut mica,anul acesta am facut in vas de sticla vz foto ) cu unt si o tapetezi cu hirtie de copt sau pudrezi cu faina. Torni prima compozitie si dai la cuptorul preincalzit 15 minute foc mijlociu (eu 160 grade).

Scoti forma cu atentie, presari cele 2 linguri de pesmet ramas pui compozitia cu branza si le coci impreuna timp de 25-30 minute.

In acest timp pregatesti stratul trei. Separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma, adaugi zaharul pina ajunge bezea, adaugi apoi galbenusurile si cu o paleta amesteci de jos in sus usor. Incorporam nuca amestecata cu cacao si esenta de rom.

Scoti tava din cuptor, intinzi stratul 3 si mai dai pasca la cuptor pentru 20 minute. Dupa ce se raceste se presara cu zahar pudra.eu am folosit in loc de stafide ananas confiat si caise uscate