Preparare blat: Merele se spala bine, dupa care se da pe razatoare impreuna cu coaja. Acestea se da pe partea mai mare, cea pe care se feliaza. Feliile de mere se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Deasupra se presara cateva linguri de zahar in functie de cat de dulci sunt merele. Tot acum se presara si scortisoara. Albusurile se bat spuma cu sarea, zaharul vanilat si cu zaharul. Acestea se amesteca bine cu mixerul sau cu telul pana ce se dizolva zaharul. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul, iar dupa ce s-au incorporat bine se adauga treptat peste albusuri. Acum nu se mai amesteca cu mixerul, ci se foloseste o spatula de lemn sau silicon. Atentie: Se amesteca de sus in jos!!! Faina se amesteca cu praful copt si se incorporeaza si aceasta in compozitie treptat, amestecand de jos in sus. Cand aluatul este gata se adauga peste mere si se pune in cuptorul preincalzit, lasandu se sa se coaca la foc potrivit pana ce prajitura trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate si se lasa la racit. Preparare crema: Praful de budinca se amesteca bine cu zaharul vanilat, zaharul si cu 10 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert, cand acesta incepe sa fiarba se adauga budinca dizolvata bine. Se amesteca continuu in budinca pentru a nu se lipii! Compozitia se lasa pe foc pana ce se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca putin. Cand aceasta s-a racit aproximativ la temperatura camerei se adauga margarina si se incorporeaza bine cu ajutorul mixerului. Crema astfel obtinuta se da rece pana ce blatul se raceste. Blatul se intoarce invers pe o tava, in asa fel incat merele vor fi deasupra. Se da jos foaia de copt, dupa care se pune crema si se da la rece pentru aproximativ 2 ore.

Preparare blat: Merele se spala bine, dupa care se da pe razatoare impreuna cu coaja. Acestea se da pe partea mai mare, cea pe care se feliaza. Feliile de mere se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Deasupra se presara cateva linguri de zahar in functie de cat de dulci sunt merele. Tot acum se presara si scortisoara. Albusurile se bat spuma cu sarea, zaharul vanilat si cu zaharul. Acestea se amesteca bine cu mixerul sau cu telul pana ce se dizolva zaharul. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul, iar dupa ce s-au incorporat bine se adauga treptat peste albusuri. Acum nu se mai amesteca cu mixerul, ci se foloseste o spatula de lemn sau silicon. Atentie: Se amesteca de sus in jos!!! Faina se amesteca cu praful copt si se incorporeaza si aceasta in compozitie treptat, amestecand de jos in sus. Cand aluatul este gata se adauga peste mere si se pune in cuptorul preincalzit, lasandu se sa se coaca la foc potrivit pana ce prajitura trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate si se lasa la racit. Preparare crema: Praful de budinca se amesteca bine cu zaharul vanilat, zaharul si cu 10 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert, cand acesta incepe sa fiarba se adauga budinca dizolvata bine. Se amesteca continuu in budinca pentru a nu se lipii! Compozitia se lasa pe foc pana ce se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca putin. Cand aceasta s-a racit aproximativ la temperatura camerei se adauga margarina si se incorporeaza bine cu ajutorul mixerului. Crema astfel obtinuta se da rece pana ce blatul se raceste. Blatul se intoarce invers pe o tava, in asa fel incat merele vor fi deasupra. Se da jos foaia de copt, dupa care se pune crema si se da la rece pentru aproximativ 2 ore. Cand s-a racit se potioneaza dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!!!