Puneti intr-un bol zaharul tos, faina, untul (la temperatura camerei) si sarea (optional). Amestecati cu o furculita sa se omogenizeze. * Prepararea lui poate dura doar cateva secunde, daca este pregatit intr-un procesor de alimente. Topping-ul trebuie sa aiba un aspect ca de firimituri / aluat sfaramicios. Presarati peste aluatul prajiturilor, brioselor, peste produsele de panificatie / patiserie, unse cu galbenus, chiar inainte de a le introduce la cuptor. Odata copt, topping-ul Streusel devine usor crocant. * Topping-ul Streusel adauga prajiturilor, produselor de panificatie / patiserie o nota dulce si un aspect de crusta, astfel ca folosindu-l, preparatele vor fi gata finisate. Topping-ului i se pot adauga diferite arome, cel mai adesea de scortisoara ( lingurita). Daca nu va place scortisoara, inlocuit-o cu alune, nuca, migdale (taiate grosier) sau chiar nuca de cocos ori seminte de mac, fulgi de ovaz, etc. Pentru o culoare inchisa (neagra) poate fi adaugata cacao sau ciocolata, iar pentru o nota vesela puteti adauga colorant alimentar. Topping-ul Streusel poate fi congelat intr-un container etans, pastrat pana la 6 luni si folosit la nevoie.

Puneti intr-un bol zaharul tos, faina, untul (la temperatura camerei) si sarea (optional). Amestecati cu o furculita sa se omogenizeze. * Prepararea lui poate dura doar cateva secunde, daca este pregatit intr-un procesor de alimente. Topping-ul trebuie sa aiba un aspect ca de firimituri / aluat sfaramicios. Presarati peste aluatul prajiturilor, brioselor, peste produsele de panificatie / patiserie, unse cu galbenus, chiar inainte de a le introduce la cuptor. Odata copt, topping-ul Streusel devine usor crocant. * Topping-ul Streusel adauga prajiturilor, produselor de panificatie / patiserie o nota dulce si un aspect de crusta, astfel ca folosindu-l, preparatele vor fi gata finisate. Topping-ului i se pot adauga diferite arome, cel mai adesea de scortisoara ( lingurita). Daca nu va place scortisoara, inlocuit-o cu alune, nuca, migdale (taiate grosier) sau chiar nuca de cocos ori seminte de mac, fulgi de ovaz, etc. Pentru o culoare inchisa (neagra) poate fi adaugata cacao sau ciocolata, iar pentru o nota vesela puteti adauga colorant alimentar. Topping-ul Streusel poate fi congelat intr-un container etans, pastrat pana la 6 luni si folosit la nevoie. Cuvantul provine din limba germana - Streusel inseamna ceva risipit sau stropit, de la verbul streuen, inruditul cu verbul a risipi din engleza. Streusel este un topping sfaramicioas din faina, unt, zahar si folosit presarat pe produsele de patiserie inainte de a fi coapte.