Detalii Tort cu Crema Mascarpone
Blat: Albusurile impreuna cu sarea se bat spuma tare cu ajutorul unui mixer sau tel. Zaharul si zaharul vanilat se adauga treptat peste albusuri si se amesteca pana ce acesta se dizolva. Se adauga si galbenusurile, dar de data aceasta nu se mai amesteca cu mixerul, ci cu o spatula de silicon sau de lemn. Atentie: Se amesteca de jos in sus! Tot acum se adauga si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se adauga treptat peste albusuri. Se amesteca in continuare de jos in sus! Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se adauga in cuptorul preincalzit la foc potrivit. Blatul va sta la cuptor pana ce va trece testul scobitoarei. Dupa aceea se va scoate si se va lasa sa se raceasca. Intre timp se presara siropul pentru insiropat. Sirop: Apa se amesteca cu zaharul si se pune la fiert. Cand a dat in clocot se opreste focul si se amesteca pana ce zaharul se fizolva. Cand siropul s-a racit se adauga esenta de portocala. Crema: Branza mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat cu ajutorul unui mixer, pana ce devine o crema pufoasa. Peste se adauga gemul. Gelatina se pune in apa si se amesteca bine, dupa care se pune pe baie de aburi. Cand aceasta a inceput sa faca spuma se ia de pe baia de aburi. Atentie: Gelatina nu trebuie lasata sa fiarba! Gelatina obtinuta se amesteca treptat in crema de mascarpone. Dupa ce am adaugat gelatina se incorporeaza frisca batuta si esenta de vanilie. Asamblare tort: Blatul se taie in doua bucati egale. Pe o tava se aseaza o bucata de blat, iar pe langa aceasta se pune forma detasabila de la tort. Pentru a nu depasii nivelul formei si a curge tortul, preventiv se poate pune pe margini foaie de copt. Blatul pe care l-am pus pe tava se insiropeaza, peste se se pune jumatate din cantitatea de crema, peste crema blatul ramas care se indiropeaza si acesta, iar deasupra crema ramasa. Tortul se da la rece de seara pana dimineata sau pentru cateva ore pana ce crema se intareste.
Blat: Albusurile impreuna cu sarea se bat spuma tare cu ajutorul unui mixer sau tel. Zaharul si zaharul vanilat se adauga treptat peste albusuri si se amesteca pana ce acesta se dizolva. Se adauga si galbenusurile, dar de data aceasta nu se mai amesteca cu mixerul, ci cu o spatula de silicon sau de lemn. Atentie: Se amesteca de jos in sus! Tot acum se adauga si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se adauga treptat peste albusuri. Se amesteca in continuare de jos in sus! Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se adauga in cuptorul preincalzit la foc potrivit. Blatul va sta la cuptor pana ce va trece testul scobitoarei. Dupa aceea se va scoate si se va lasa sa se raceasca. Intre timp se presara siropul pentru insiropat. Sirop: Apa se amesteca cu zaharul si se pune la fiert. Cand a dat in clocot se opreste focul si se amesteca pana ce zaharul se fizolva. Cand siropul s-a racit se adauga esenta de portocala. Crema: Branza mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat cu ajutorul unui mixer, pana ce devine o crema pufoasa. Peste se adauga gemul. Gelatina se pune in apa si se amesteca bine, dupa care se pune pe baie de aburi. Cand aceasta a inceput sa faca spuma se ia de pe baia de aburi. Atentie: Gelatina nu trebuie lasata sa fiarba! Gelatina obtinuta se amesteca treptat in crema de mascarpone. Dupa ce am adaugat gelatina se incorporeaza frisca batuta si esenta de vanilie. Asamblare tort: Blatul se taie in doua bucati egale. Pe o tava se aseaza o bucata de blat, iar pe langa aceasta se pune forma detasabila de la tort. Pentru a nu depasii nivelul formei si a curge tortul, preventiv se poate pune pe margini foaie de copt. Blatul pe care l-am pus pe tava se insiropeaza, peste se se pune jumatate din cantitatea de crema, peste crema blatul ramas care se indiropeaza si acesta, iar deasupra crema ramasa. Tortul se da la rece de seara pana dimineata sau pentru cateva ore pana ce crema se intareste. Cand crema este destul de tare se scoate forma detasabila si se orneaza cu glazura, cacao si ciocolata rasa sau dupa gustul fiecaruia. Se potioneaza in felii potrivite. Pofta buna!!!
Etichete:
oua,
lapte,
faina,
zahar,
fructe,
ciocolata,
cacao,
portocale,
retete de craciun si revelion,
prune,
tort