Florile de soc proaspat culese se pun intr-un intr-un vas si se lasa de seara pana dimineata intr-un loc racoros, de preferabil pe balcon. Acestea se mai intorc din cand in cand pentru a indeparta insectele. a doua zi se trec printr-un jet de apa, astfel incat acestea sa nu mai aiba nici o insecta. Se ia ciorchinele de flori si se taie cu grija doar floricele cu ajutorul unei foarfece. Florile se pun intr-o oala impreuna cu lamaile taiate rondele si apa. Prima zi vor sta lamaile deasupra!!! Peste lamai se pune o farfurie mai grea si un vas pentru a presa lamaile astfel incat acestea sa stea sub apa. Se pune capacul la oala si se pune la frigider. a doua zi, la aceeasi ora se amesteca compozitia, a treia zi la fel si tot asa pana la a cincea zi. Dupa ce au trecut cele cinci zile compozitia se strecoara printr-o sita imbracata in tifon. Socul si lamaile se strang bine in mana pentru a stoarce tot lichidul. Peste lichidul rezultat se adauga zaharul si sarea de lamaie. Sarea de lamaie se pune pentru a conserva mai bine siropul. Lichidul rezultat se masoara exact si se adauga zahar in functie de cantitatea rezultata, adica 1 kg zahar la 1l lichid. Siropul se pune la fiert la foc mic, pana ce lichidul da in clocot si scade aprozmativ 1 cm. Intre timp se pregatesc sticle. Cand este gata se pune in sticle. Sticlele trebuie sa stea pe ceva de inox (eu le-am pus intr-un castron de inox) pentru a nu se sparge. Cand le-am umplut se unge gura sticlei cu putin albus si se pune celofanul, dupa care se leaga cu grija.

Florile de soc proaspat culese se pun intr-un intr-un vas si se lasa de seara pana dimineata intr-un loc racoros, de preferabil pe balcon. Acestea se mai intorc din cand in cand pentru a indeparta insectele. a doua zi se trec printr-un jet de apa, astfel incat acestea sa nu mai aiba nici o insecta. Se ia ciorchinele de flori si se taie cu grija doar floricele cu ajutorul unei foarfece. Florile se pun intr-o oala impreuna cu lamaile taiate rondele si apa. Prima zi vor sta lamaile deasupra!!! Peste lamai se pune o farfurie mai grea si un vas pentru a presa lamaile astfel incat acestea sa stea sub apa. Se pune capacul la oala si se pune la frigider. a doua zi, la aceeasi ora se amesteca compozitia, a treia zi la fel si tot asa pana la a cincea zi. Dupa ce au trecut cele cinci zile compozitia se strecoara printr-o sita imbracata in tifon. Socul si lamaile se strang bine in mana pentru a stoarce tot lichidul. Peste lichidul rezultat se adauga zaharul si sarea de lamaie. Sarea de lamaie se pune pentru a conserva mai bine siropul. Lichidul rezultat se masoara exact si se adauga zahar in functie de cantitatea rezultata, adica 1 kg zahar la 1l lichid. Siropul se pune la fiert la foc mic, pana ce lichidul da in clocot si scade aprozmativ 1 cm. Intre timp se pregatesc sticle. Cand este gata se pune in sticle. Sticlele trebuie sa stea pe ceva de inox (eu le-am pus intr-un castron de inox) pentru a nu se sparge. Cand le-am umplut se unge gura sticlei cu putin albus si se pune celofanul, dupa care se leaga cu grija. Mie mi-au rezultat 9 sticle de 750 ml, plus 250 ml pe care l-am savurat pe moment. Sticlele se acopera cu o patura si se lasa pana a doua zi cand vor fi depozitate in camara sau in pivnita. Pofta buna!!!