Pentru toti copiii...si nu numaiI La multi ani copiilor nostri,sa fie sanatosi si norocosi!!!Primele mele savarine le fac cadou lor in frunte cu Sabina...te iubeste mami si tati.

Azi e si ziua unei prietene,sa zic asa.

La multi ani Dorina,sa-ti dea D-zeu sanatate si...tot ce-ti doresti.

Se cerne faina inrt-un castron,se face gaura la mijloc,se pun ouale intregi,drojdiuta peste,coaja de lamaie,putina sare pe margine...laptele se incalzeste putin cu zaharul.

Se amesteca la inceput cu o furculita incepand cu ouale,incorporand cate putina faina si lapte cate putin(ca la cozonac).

Cand s-au incorporat cat de cat toate,se unge o mana cu ulei si se framanta.

Trebuie sa rezulte un aluat ca de cozonac.

Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Cand a crescut se scoate din castron pe blatul uns cu ulei,se face un sul din aluat,si se taie bucati care sa fie jumate din formele pe care le avem(eu le-am facut in formele de briose,unse bine cu unt si pe fund un cerculet de hartie de copt)Se lasa iara la crescut pana isi dubleaza volumul dupa care se baga in cuptorul in prealabil incalzit.

Eu am lasat 35 min.la foc mic,dar timpul depinde de cuptorul fiecareia.

Pana se racesc gogoselele,facem un sirop din zahar,apa si esenta de rom.

Razuim gogoselele deasupra(eu am folosit razatoarea)ca sa intre siropul mai bine.

Le lasam in forme si turnam cate putin sirop rece pe fiecare.

Cand e absorbit tot,mai adaugam.

Din cand in cand tot in forme intoarcem gogoselele cu susul in jos ca sa se insiropeze bine si deasupra.

Le scoatem pe un platou,le taiem un capacel,la umplem cu frisca iar capacelul il putem unge cu gem(in cazul meu de prune)Pofta maxima copilasi...si nu numaiaveti grija sa insiropati gogoselele ff bine...si cand taiati capacelele mai insiropati fiind un aluat de o consistenta mai densa,trage mult sirop