Crema: Puneti un vas de inox la rece, in frigider. Intre timp, amestecati toate ingredientele, mai putin ciocolata si vanilia, intr-un vas ce urmeaza sa-l puneti pe aburi. Lasati la bain - marie pana ce continutul este fierbinte, apoi adaugati ciocolata. Amestecati continuu pana ce aceasta se topeste, compozitia trece de la aspectul granulat la unul fin de crema de ciocolata si incepe sa se ingroase. Dati deoparte vasul de pe aburi, adaugati vanilia (optional) si omogenizati. Varsati continutul in vasul de inox rece, asezati peste suprafata cremei o folie de plastic si intepati-o din loc in loc cu o scobitoare (pentru ca aburul sa aiba pe unde iesi). Dati la rece pentru minim 4 ore. Blat: Amestecati toate ingredientele uscate (zahar, sare, faina cernuta impreuna cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacao). Separat, amestecati toate ingredientele umede, mai putin cafeaua (smantana sau laptele batut, uleiul, ouale) si bateti usor cu telul para. La sfarsit inglobati cafeaua foarte fierbinte (neaparat sa fie fierbinte!!!); rolul ei este de a potenta gustul de ciocolata; in produsul final nu se va simti gustul de cafea. Combinati cele doua compozitii. Veti obtine un aluat foarte lichid, de aceea este recomandat ca tava de tort folosita sa fie tapetata cu hartie de copt si pe exterior sa fie imbracata in folie de aluminiu. Turnati in tava de tort cu inel detasabil pregatita (diametrul de 22 cm) si dati la cuptorul incins pentru cca 60- 70 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea. Scoateti blatul din forma si lasati la racit pe un gratar. Taiati blatul in trei parti egale, pe orizontala. Montare Asezati pe un platou primul blat (cel care a fost la partea superioara a blatului copt) si intindeti 1/3 din crema racita. Continuati cu blatul doi, 1/3 crema, al treilea blat, iar cu restul de crema acoperiti partea superioara si cea laterala a tortului. Dati la rece cel putin 2 ore. Este un tort aspectuos de aceea poate fi lasat simplu sau poate fi ornat dupa preferinta. Serviti feliatCrema: Puneti un vas de inox la rece, in frigider. Intre timp, amestecati toate ingredientele, mai putin ciocolata si vanilia, intr-un vas ce urmeaza sa-l puneti pe aburi. Lasati la bain - marie pana ce continutul este fierbinte, apoi adaugati ciocolata. Amestecati continuu pana ce aceasta se topeste, compozitia trece de la aspectul granulat la unul fin de crema de ciocolata si incepe sa se ingroase. Dati deoparte vasul de pe aburi, adaugati vanilia (optional) si omogenizati. Varsati continutul in vasul de inox rece, asezati peste suprafata cremei o folie de plastic si intepati-o din loc in loc cu o scobitoare (pentru ca aburul sa aiba pe unde iesi). Dati la rece pentru minim 4 ore. Blat: Amestecati toate ingredientele uscate (zahar, sare, faina cernuta impreuna cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacao). Separat, amestecati toate ingredientele umede, mai putin cafeaua (smantana sau laptele batut, uleiul, ouale) si bateti usor cu telul para. La sfarsit inglobati cafeaua foarte fierbinte (neaparat sa fie fierbinte!!!); rolul ei este de a potenta gustul de ciocolata; in produsul final nu se va simti gustul de cafea. Combinati cele doua compozitii. Veti obtine un aluat foarte lichid, de aceea este recomandat ca tava de tort folosita sa fie tapetata cu hartie de copt si pe exterior sa fie imbracata in folie de aluminiu. Turnati in tava de tort cu inel detasabil pregatita (diametrul de 22 cm) si dati la cuptorul incins pentru cca 60- 70 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea. Scoateti blatul din forma si lasati la racit pe un gratar. Taiati blatul in trei parti egale, pe orizontala. Montare Asezati pe un platou primul blat (cel care a fost la partea superioara a blatului copt) si intindeti 1/3 din crema racita. Continuati cu blatul doi, 1/3 crema, al treilea blat, iar cu restul de crema acoperiti partea superioara si cea laterala a tortului. Dati la rece cel putin 2 ore. Este un tort aspectuos de aceea poate fi lasat simplu sau poate fi ornat dupa preferinta. Serviti feliatSe poate pastra la rece pana la 4 zile.