Detalii Sarmalute cu frunze noi
Eu sunt fan frunza de potbal, dar ptr ca am un vrancean care-a crescut cu vita de vie, am folosit si din acestea ...
Sa ne inarmam cu calm si rabdare ...
Se opareste cateva minute frunza noua in apa cu sare, se scoate si se lasa la scurs si racit intr-o strecuratoare . Se da prin masina de tocat carnea de vita si porc, iar copanul se despieliteza si dezoseaza si se taie la cutit, in bucati mici . Intr-un bol destul de incapator se pune carnea, care se sareaza si condimenteaza dupa gust si se lasa sa se odihneasca . Se curata legumele, se taie marunt si se adauga la carne, urmandu-i galbenusurile (din albusuri faceti mini PAVLOVA ) si restul ingredientelor, stiti voi mai bine, nu trebuie sa mai,,explicitez si nici rabdarea nu-mi da pace ... dupa care se lasa la impritenit .
Cand frunzele s-au racit si scurs, se preseaza usor, ele fiind deosebit de fragede si se pregatesc ptr marea infasare . Pe fiecare frunza se pune bunaciunea de amestec si se impacheteaza cu grija, dar mai ales frumos, ca doar le facem poze, nu ? Cand toata compozitia a fost impachetata, se aseaza sarmalutele intr-o cratita unsa cu putin ulei, in sir indian circular, se adauga apa calduta si sucul de rosii, se scutura cratita un pic ptr a patrunde apa printre ele si se dau la fiert, la foc extrem de mic, pana uitati de ele ... dar nu de tot, sa nu se lipeasca, sau mai rau ... sa se afume .
Ptr ca textura frunzelelor este diferita, eu le-am fiert separat (in antepenultima poza se vede diferenta de culoare dintre ele, cele verzulii sunt cu potbal)Se servesc cu un pui de mamaliga langa ele si,,inecate-n smantana, sau doar cu ardei iute ... decizia va apartine .