Umplutura Amestecati ouale zdrobite (cu o furculita) cu maioneza si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte. Aluat Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit, apa calduta in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta, ouale si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putina apa calduta (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat. Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu din apa calduta si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit, la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul pe planul de lucru, impartiti in doua si intindeti fiecare intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de cca 2 -3 mm. Impartiti foaia de aluat in 8 bucati (tot de forma dreptunghiulara). Puneti pe fiecare bucata cate 1 felie de bacon, apoi impachetati-o indoind aluatul pe lungime. Sigilati bine toate marginile prin presare cu mana sau cu dintii unei furculite si rulati fasia obtinuta, tot pe lungime. Veti obtine un fel de sul. Uniti capetele si lipiti-le prin presare. Veti obtine un cerc. Crestati aluatul la o distanta de 2- 3 cm pe circumferinta, cu o foarfeca sau un cutit bine ascutit. Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Puneti in mijlocul gol al cercului 1- 2 lingurite de umplutura, deasupra cate 1 lingura de maioneza si presarati cu patrunjel / marar uscat. Lasati 30- 40 min la crescut, in loc cald sau pana ce aluatul isi dubleaza volumul. Ungeti delicat cu galbenus usor batut. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit. Optional, cu 5 min inainte de a fi gata puteti sa presarati deasupra cascaval ras si dati din nou la cuptor, cat sa se topeasca cascavalul. Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca. Serviti cat sunt caldute, dar la fel de bune sunt si reci.

Umplutura Amestecati ouale zdrobite (cu o furculita) cu maioneza si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte. Aluat Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit, apa calduta in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta, ouale si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putina apa calduta (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat. Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu din apa calduta si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit, la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Scoateti aluatul pe planul de lucru, impartiti in doua si intindeti fiecare intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de cca 2 -3 mm. Impartiti foaia de aluat in 8 bucati (tot de forma dreptunghiulara). Puneti pe fiecare bucata cate 1 felie de bacon, apoi impachetati-o indoind aluatul pe lungime. Sigilati bine toate marginile prin presare cu mana sau cu dintii unei furculite si rulati fasia obtinuta, tot pe lungime. Veti obtine un fel de sul. Uniti capetele si lipiti-le prin presare. Veti obtine un cerc. Crestati aluatul la o distanta de 2- 3 cm pe circumferinta, cu o foarfeca sau un cutit bine ascutit. Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Puneti in mijlocul gol al cercului 1- 2 lingurite de umplutura, deasupra cate 1 lingura de maioneza si presarati cu patrunjel / marar uscat. Lasati 30- 40 min la crescut, in loc cald sau pana ce aluatul isi dubleaza volumul. Ungeti delicat cu galbenus usor batut. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit. Optional, cu 5 min inainte de a fi gata puteti sa presarati deasupra cascaval ras si dati din nou la cuptor, cat sa se topeasca cascavalul. Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca. Serviti cat sunt caldute, dar la fel de bune sunt si reci.