Umplutura Curatati dovleacul de coaja si seminte, apoi dati dovleacul pe razatoarea mare si puneti-l intr-un bol. Adaugati zaharul, zaharul vanilat, scortisoara, esenta de rom, stafidele, coaja si zeama de lamaie, nucile si optional, cubulete de mar sau gutuie. Omogenizati si lasati in asteptare pana se topeste zaharul. Intre timp, pregatiti blatul. Blat Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt, grisul, zaharul si zaharul vanilat. Puneti la topit untul / margarina cu 20 g zahar si lasati pana ce zaharul este topit, amestecand. Turnati imediat compozitia intr-un vas termorezistent / tava. Presarati uniform deasupra din compozitia cu faina si nivelati-o. Puneti deasupra umplutura, presati-o bine cu spatula, presarati uniform restul de compozitie cu faina si nivelati din nou. Turnati deasupra compotul sau sucul de mere. * Daca nu aveti compot sau suc de mere, puteti folosi un amestec din apa, zahar si zeama de lamaie (lichid sa fie). Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 40-50 min, la 170 grade sau pana ce prajitura este coapta (trece testul cu scobitoarea) si este frumos rumenita. Lasati sa se racoreasca putin in tava. Serviti feliata, presarata cu putin zahar tos sau pudra.

Umplutura Curatati dovleacul de coaja si seminte, apoi dati dovleacul pe razatoarea mare si puneti-l intr-un bol. Adaugati zaharul, zaharul vanilat, scortisoara, esenta de rom, stafidele, coaja si zeama de lamaie, nucile si optional, cubulete de mar sau gutuie. Omogenizati si lasati in asteptare pana se topeste zaharul. Intre timp, pregatiti blatul. Blat Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt, grisul, zaharul si zaharul vanilat. Puneti la topit untul / margarina cu 20 g zahar si lasati pana ce zaharul este topit, amestecand. Turnati imediat compozitia intr-un vas termorezistent / tava. Presarati uniform deasupra din compozitia cu faina si nivelati-o. Puneti deasupra umplutura, presati-o bine cu spatula, presarati uniform restul de compozitie cu faina si nivelati din nou. Turnati deasupra compotul sau sucul de mere. * Daca nu aveti compot sau suc de mere, puteti folosi un amestec din apa, zahar si zeama de lamaie (lichid sa fie). Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 40-50 min, la 170 grade sau pana ce prajitura este coapta (trece testul cu scobitoarea) si este frumos rumenita. Lasati sa se racoreasca putin in tava. Serviti feliata, presarata cu putin zahar tos sau pudra. Este la fel de buna, atat calda, cat si rece.