Foarte bun, pitica a fost incantata, asa ca trebuie sa-l fac din nou:)Si cu asta cred ca am raspuns si la provocarea lunii August Dulce Romanie, ca doar e cu prune, nu-i asa Gabytza?:):*Se amesteca prunele uscate cu romul. Merele se spala, se inteapa cu o furculita si se scot semintele cu o lingurita. Se amesteca zaharul cu untul topit si se toarna cate o lingura in fiecare mar. Se aseaza merele intr-un castron si se acopera cu o hartie de copt, apoi se dau la cuptorul cu microunde timp de 10 minute la putere medie. Dupa ce se racesc, se aseaza cate o pruna in fiecare mar si un bat de scortisoara.

Se mixeaza intr-un castron untul si zaharul pana devine pufos. Se adauga cate un ou pe rand si se mixeaza la viteza maxima cca un minut. Se cerne faina si praful de copt si se amesteca usor cu o paleta compozitia. Se toarna o treime din aluat intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Se aseaza cele 3 mere coapte, apoi se toarna restul de aluat si se da la cuptorul preancalzit si se coace 20 de minute la 180 de grade. Se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar, apoi se poate felia si servi.

Pofta buna!Inspiratia