Natural, fara conservanti, cu un gust dulce acrisor si o aroma fina de cuisoaree ceva altcevae minunat ! Va recomand sa incercati acest gem, veti fi placut surprinsi de rezultat .

Spalam corcodusele si le indepartam coditele, apoi le punem in oala/cratita mai mare si adaugam zaharul, cuisoarele si apa. Punem la fiert, amestecand din cand in cand. Cam dupa 1h, vom observa cum si-au schimbat culoarea si sau inmuiat de la fiert. Acum e momentul in care le vom trece prin sita, pentru a indeparta semintele si tot acum, scoatem si cuisoarele.

Asezam sita de-asupra altei cratite si cu polonicul cu gauri, scoatem corcodusele, le punem in sita si cu o lingura de lemn incepem sa frecam/amestecam pana ce pulpa se scurge in cratita, iar in sita raman doar semintele aprope curate( pe care le aruncam la cos, impreuna cu bucatelele de cuisoare). Punem gemu-l dinnou la fiert si avem grija sa indepartam spuma ce se formeaza. Lasam inca vre-o 2h, la foc mic dar, pentru a sti sigur ca este gata, facem testul picaturii pe o farfurie.

Intre timp pregatim borcanele cu capac (le spalam si uscam). Cand gemul este suficient de legat, umplem borcanele, le infiletam capacele si le punem in paturi pana a doua zi, candluam borcanel cu borcanel, il stergem, il etichetam si apoi le depozitam in camara.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 16 borcane de 375g.

Ps: Pentru a obtine gustul dulce acrisor, trebue neaparat sa folositi corcoduse doar pe jumatate coapte, in cazul corcoduselor pe deplin coapte, aroma v-a fi cu totul alta Pofta buna!corcoduse zahar cuisoare