Detalii Pachetele cu Ricotta
Ingrediente:
500 gr faina,
un praf sare,
3 oua,
100 gr zahar,
25 gr drojdie proaspata,
50 gr ulei,
250-300 ml lapte,
depinde de faina mult,
la mine a mai cerut un pic de lapte,
coaja de lamaie,
ou pentru uns,
600 gr,
ricotta 200gr,
zahar arome,
coaja lamaie 2 oua,
daca e prea subtire,
se aduga cateva linguri de gris
Se face o maia din drojdie, trei linguri zahar, 150 gr faina si lapte caldut cat sa iasa ca o smantana groasa, se lasa acoperita pana creste, apoi se amesteca cu restul ingredientelor, se acopera si se lasa circa 30-45 minute la loc cald sa dospeasca. Se intind foi subtiri, se taie patratele si se umplu cu ricotta, se ung cu ou batut cu putin lapte, se coc la foc moderat, apoi se pudreaza cu zahar.
Se face o maia din drojdie, trei linguri zahar, 150 gr faina si lapte caldut cat sa iasa ca o smantana groasa, se lasa acoperita pana creste, apoi se amesteca cu restul ingredientelor, se acopera si se lasa circa 30-45 minute la loc cald sa dospeasca. Se intind foi subtiri, se taie patratele si se umplu cu ricotta, se ung cu ou batut cu putin lapte, se coc la foc moderat, apoi se pudreaza cu zahar.