Pentru aluatul de turta dulce: -Pentru prepararea aluatului va este util un mixer cu putere mare la care se ataseaza carligul mixerului. -Se pun in bolul mixerului urmatoarele ingrediente: faina, zaharul pudra, bicarbonatul de sodiu, amestecul de condimente pentru turta dulce, cacao. -Se adauga margarina taiata bucatele si la final ouale. -Se mixeaza toate ingredientele pana se formeaza o compozitie omogena (aluatul este vartos). -Aluatul pregatit se inveleste in 3 - 4 bucati de folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de 48 ore. -Dupa 48 de ore, se scoate aluatul de la frigider si se pastreaza la temperatura camerei inainte de a fi intins cu sucitorul (durata de timp este variabila, in functie de temperatura din bucatarie). Se indeparteaza folia alimentara. - Se infaineaza suprafata de lucru si sucitorul. -Aluatul se intinde pe suprafata de lucru cu ajutorul sucitorului infainat in prealabil astfel incat grosimea acestuia sa fie de 2 - 3 mm. -Se trec formele pregatite prin faina. Se decupeaza apoi din aluat formele dorite. Resturile de aluat se framanta putin, (dupa indepartatrea excesului de faina) iar bucata de aluat rezultata se intinde din nou in mod similar. -Excesul de faina de pe bucatile de aluat decupate se indeparteaza cu o pensula pentru patiserie. -Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. Se aseaza formele de aluat decupate in tava (cu grija pentru a nu se deforma). - Se acopera tava cu formele din aluat decupate cu folie alimentara si se pune la frigider timp de 15 - 20 minute. -Se coace aluatul la temperatura de 180 grade c timp de aproximativ 10 - 12 minute (pentru o textura optima, temperatura in cuptor in timpul coacerii trebuie respectata). -Cat timp aluatul se coace, se bate cu telul un ou si se amesteca cu putina apa. -Se pensuleaza turta dulce proaspat scoasa din cuptor, (cat timp este fierbinte) cu amestecul de ou si apa pregatit anterior (astfel dobandeste un luciu frumos). -Se lasa formele de turta dulce sa se raceasca complet pe un gratar. -Turta dulce coapta se pastreaza timp de doua zile in pungi din hartie / cutii de tabla bine inchise (nu se folosec pungi din plastic). Pentru glazura: -Zaharul pudra se cerne de min 3-4 ori printr-o sita deasa. -Se pune albusul de ou in bol si se mixeaza pana devine spuma. -Se adauga treptat zaharul pudra apoi amidonul si zeama de lamaie. - Se mixeaza compozitia in continuare pana se formeaza un amestec omogen. Bolul se acopera imediat cu folie alimentara deoarece a contactul cu aerul glazura se usuca repede. Pentru decorarea figurinelor de turta dulce: -Glazura se pune in pos si se decoreaza figurinele decupate dupa preferinta. Pentru decorare se poate folosi un pos cu duza diametru de 1 mm. - Se fixeaza cu glazura mici granule colorate dupa preferinta. -Se aseata turtele dulci decorate pe un gratar pana glazura se va usca. - Se fixeaza personajele in suporturile decuate speciat din turta dulce si se fixeaza cu glazura. Turta dulce se pastreaza 2 zile in cutii de tabla bine inchise inainde se a fi servite (in acest timp textura lor devine pufoasa si moale).

Pentru aluatul de turta dulce: -Pentru prepararea aluatului va este util un mixer cu putere mare la care se ataseaza carligul mixerului. -Se pun in bolul mixerului urmatoarele ingrediente: faina, zaharul pudra, bicarbonatul de sodiu, amestecul de condimente pentru turta dulce, cacao. -Se adauga margarina taiata bucatele si la final ouale. -Se mixeaza toate ingredientele pana se formeaza o compozitie omogena (aluatul este vartos). -Aluatul pregatit se inveleste in 3 - 4 bucati de folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de 48 ore. -Dupa 48 de ore, se scoate aluatul de la frigider si se pastreaza la temperatura camerei inainte de a fi intins cu sucitorul (durata de timp este variabila, in functie de temperatura din bucatarie). Se indeparteaza folia alimentara. - Se infaineaza suprafata de lucru si sucitorul. -Aluatul se intinde pe suprafata de lucru cu ajutorul sucitorului infainat in prealabil astfel incat grosimea acestuia sa fie de 2 - 3 mm. -Se trec formele pregatite prin faina. Se decupeaza apoi din aluat formele dorite. Resturile de aluat se framanta putin, (dupa indepartatrea excesului de faina) iar bucata de aluat rezultata se intinde din nou in mod similar. -Excesul de faina de pe bucatile de aluat decupate se indeparteaza cu o pensula pentru patiserie. -Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. Se aseaza formele de aluat decupate in tava (cu grija pentru a nu se deforma). - Se acopera tava cu formele din aluat decupate cu folie alimentara si se pune la frigider timp de 15 - 20 minute. -Se coace aluatul la temperatura de 180 grade c timp de aproximativ 10 - 12 minute (pentru o textura optima, temperatura in cuptor in timpul coacerii trebuie respectata). -Cat timp aluatul se coace, se bate cu telul un ou si se amesteca cu putina apa. -Se pensuleaza turta dulce proaspat scoasa din cuptor, (cat timp este fierbinte) cu amestecul de ou si apa pregatit anterior (astfel dobandeste un luciu frumos). -Se lasa formele de turta dulce sa se raceasca complet pe un gratar. -Turta dulce coapta se pastreaza timp de doua zile in pungi din hartie / cutii de tabla bine inchise (nu se folosec pungi din plastic). Pentru glazura: -Zaharul pudra se cerne de min 3-4 ori printr-o sita deasa. -Se pune albusul de ou in bol si se mixeaza pana devine spuma. -Se adauga treptat zaharul pudra apoi amidonul si zeama de lamaie. - Se mixeaza compozitia in continuare pana se formeaza un amestec omogen. Bolul se acopera imediat cu folie alimentara deoarece a contactul cu aerul glazura se usuca repede. Pentru decorarea figurinelor de turta dulce: -Glazura se pune in pos si se decoreaza figurinele decupate dupa preferinta. Pentru decorare se poate folosi un pos cu duza diametru de 1 mm. - Se fixeaza cu glazura mici granule colorate dupa preferinta. -Se aseata turtele dulci decorate pe un gratar pana glazura se va usca. - Se fixeaza personajele in suporturile decuate speciat din turta dulce si se fixeaza cu glazura. Turta dulce se pastreaza 2 zile in cutii de tabla bine inchise inainde se a fi servite (in acest timp textura lor devine pufoasa si moale).