Multumesc Mihaelei pentru aceasta reteta de strudele cu mere. Sunt delicioase!Mod de preparare pentru strudele cu mere:Din ou, sare, smantana, apa si faina se framanta un aluat omogen putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca, apoi se imparte aluatul in 2 si presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire,care nu se mai lipeste de masa.

Se unge cu unt din belsug, apoi se impacheteaza in 4 si da la frigider 30 minute. Se scot se ung din nou cu unt, se impacheteaza si se dau din nou la frigiderAluatul se intinde in foaie subtire, apoi se taie fasii de cca 10 cm pe laterale si late de 1.5-2 cm.

Merele se dau prin razatoare si se pune la calit cu untul, zaharul si scortisoara. Se fierb amestecand din cand in cand pana scade zeama, apoi se lasa la racit.

Merele bine racite se repartizeaza pe mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii, apoi incepem sa impletim fasiile, aducand cate una de pe fiecare parte si suprapunandu-le.

Punem strudelele cu mere in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul de ou. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc