Iata un chec aperitiv cu ciuperci foarte bun, a carui reteta o am de la o vecina.

Cum se prepara reteta de chec cu ciuperciPuteti folosi ciuperci proaspete sau conservate. Eu am folosit proaspete. Le-am taiat marunt si nu prea :) Asa, cat sa se simta. Cascavalul, dat pe razatoare, l-am amestecat bine cu faina (cele 3 linguri).

Am separat cele 3 oua. Galbenusurile le-am batut cu furculita; puneti ce condimente doriti. Eu am pus doar putina sare. Albusurile le-am batut spuma.

Ceapa, tocata marunt am calit-o usor in ulei; peste, am adaugat ciupercile si le-am mai calit un pic impreuna. Am luat tigaia de pe foc si am lasat sa se raceasca compozitia. (cat se racoreste compozitia pregatiti cascavalul, ouale...). A, puteti pune si niste marar tocat.

Am adaugat peste ciupercile racorite cascavalul, apoi galbenusurile, am amestecat usor, iar la urma am incorporat si spuma de albus, usor, cu lingura de lemn, amestecand cu grija (cam ca la un blat de tort).

Am turnat amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si am introdus-o in cuptor; am lasat sa se coaca pana checul cu ciuperci s-a rumenit usor deasupra, cred ca vreo 45 de minute.

Un chec aperitiv incredibil de gustos.puteti pune si putin praf de copt in compozitie.