Aveam niste branza de vaci, foarte dulce si bunuta, si un strop de gand ce ma chinuia intrebandu-ma zadarnic ...ce faci cu branzica?, ce faci cu branzica?. Ceva sarat, imi soptea cineva pe umarul stang, ..ceva dulce se auzea timid din dreptul umarului drept. ...

Si uite-asa...pana la urma tot, printre soapte si arome...m-am trezit negociind cu vocea umarului drept. Ceva de dulce? zici...ehee.....dar fara prea mult foc, ca-i cald tare azi....fara prea mult efort ca mi-e cam lene azi...n-am o reteta la indemana, .....ehehee si-ntru-n final glorios, am decis: De dulce sa fie!... fara mult foc! si repejor ca mi-i si lene, iar Miruna vrea acusi afara la joaca....complicat? So, ca sa nu o mai lungesc..iata ce mi-a iesit...rapid, dulce, aromat, fara mult foc, si cireasa de pe tort!...e bun si pentru cei mici.

Asa ca am batut ouale intregi cu zaharul, adica le-am batut cu mixerul.....bine de tot pana s-a topit tot zaharul si s-a facut o crema galbuie, spumoasa.

Am adaugat apoi untul topit, praful de sare, cel de scortisoara (imi place aroma ei si voiam sa codimentez putin atmosfera :))) )coaja de lamiie, plicul de zahar vanilat (doar consistenta lui :P) si am mixat inca putin.

Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am incorporat-o bine de tot cu ajutorul unei linguri de lemn. La sfarsit am pus si branza de vaci, care fusese, in prealabil, frecata bine cu cele 3 linguri vartoase de smantana.

Am amestecat totul binisor, merge si cu manuta curata, daca nu sunteti simandicosi :P si-am pus toata compozitia, niveland frumos, intr-o tava de guguluf, tapetata cu unt si faina. Dat totul la cuptor incins, pentru vreo 35-40 minute...faceti proba cu scobitoarea, ca e mai sigur :PAnyway, dragilor, asta e....foarte bun, foarte rapid. R. a zis:e cel mai bun guguluf, de pana acum...chestie care m-a impaunat asa putin :P, dar mi-a crescut inima cat o paine cand am vazut-o pe Miruna cum infuleca :))Asa ca....poate cand va e dor de ceva cu branza dulce, fara mult efort.....incercati aceasta reteta de guguluf cu branza dulce.