O alta reteta culeasa din caietul cu retete al mamei mele....

Spalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte.

Curatam hreanul si il taiem si pe acesta in doua si apoi vertical in patru si il punem peste gogosarii taiati pusi intr-un vas( bol) mai mare.

Intr-un alt bol amestecam bine otetul, sarea, zaharul, 3 linguri rase de boabe de mustar si 2 cu piper boabe, pina se topeste zaharul si sarea.

Cine doreste poate adauga si 2 linguri de ulei de masline.

Rasturnam otetul cu mirodeniile peste gogosarii taiati, amestecam si ii lasam asa de azi pe maine, macar 12 ore sa se intrepatrunda lichidul cu gogosarii carnosi.

Astfel vor lasa destula apa care va fi necesara la umplerea borcanelor.

Dupa trecerea timpului, asezam gogosarii in borcane impreuna cu hreanul, deasupra punem cateva frunzulite de telina si umplem mborcanele cu zeama lasata de gogosari care va fi exact atata cat avem nevoie sa umplem 3 borcane de 720 ml si unul mic.

Punem apoi capacele la borcane.

Intr-un vas, punem pe fundul sau un prosop, asezam borcanele si le acoperim cu alt prosop.

Umplem vasul cu apa si dam vasul pe foc sa fiarba 10 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Dam focul la moderat si lasam sa fiarba incet.

Dupa scurgerea timpului, lasam borcanele in apa calda pina a doua zi cand se vor raci .

Le stergem de apa si le asezam in camara pentru iarna.

Pofta mare !