Zilele astea vorbeam cu prietenul Liviu, care spre deosebire de mine are mult timp liber pe care si-l dedica gatind bunatati pentru familie. Apoi face poze pe care mi le trimite mie, sa-mi faca pofta. De data asta vorbeam despre inghetata si-mi aduc aminte si-l intreb cum a iesit inghetata de caramel de care pomenise intr-o discutie anterioara. El mi-a zis ca si-a pierdut cheful si nu a mai facut-o. Asa ca mi-am zis sa incerc sa o fac eu. Cum se anunta o seara de vineri petrecuta cu fetele, am gandit ca o inghetata facuta in casa ar fi potrivita. Dimineata inainte de a pleca la lucru am preparat inghetata si l-am lasat pe sotul meu sa dea cu furculita in ea sa nu faca ace de gheata.

Am topit 150 gr de zahar, mai bine zis l-am cam ars pentru ca am plecat de linga el doar putin, am zis eu. Separat am incalzit laptele. Am dat zaharul deoparte si am turnat incet laptele peste el ca se face spuma si se umple oala. Apoi am pus iar pe foc mic, pana s-a topit tot zaharul, dupa care am racit complet compozitia. Intre timp am mixat galbenusurile cu 50 gr zahar. Am turnat amestecul de zahar caramel cu lapte peste oua si am pus iar pe foc, pana s-a facut ca un sos mai gros. Am batut bine frisca in timp ce crema de caramel cu ou se racea, apoi le-am unit intr-un vas si le-am amestecat pana la omogenizare. Am pus toata compozitia in cutii si le-am pus la rece pana seara. Am servit inghetata in cupe, presarata cu ciocolata data pe razatoare. Am uitat sa-i trimit si lui Liviu o portie. Dar poate il conving sa se alature bucatarasilor si atunci o sa-si ia singur.

Reteta am imprumutat-o de la Claudia (Diaconta), dar am folosit lapte simplu in loc de lapte evaporat, din lenea de a ma duce la Plus sa cumpar.