In aceasta perioada perele sunt vedete.

Sunt pe toate gusturile,de toate felurile.

Le-am combinat cu caramel si a iesit o prajitura racoroasa si buna,ca tot e inca vreme frumoasa afara,vreme care pe mine iar ma imbie la o incursiune in Maramures.

Nu va speriati,nu va mai povestesc,deja cred ca v-am plictisit.

Sa aveti o Duminica minunata.

Prima data se face caramelul.

Se pune zaharul sa se caramelizeze.

Cand a capatat o culoare putin maronie,se ia de pe foc,se incalzeste laptele evaporat.

Se pune untul si se amesteca,apoi turnam si laptele.

Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul si caramelul este ca un sos destul de gros.

Imi place tare mult caramelul asta fin precum catifeaua.

Curatam perele si le taiem felii.

Punem caramelul intr-o tava,asezam perele deasupra,presaram zahar brun si scortisoara si punem tava la cuptor.

Perele se vor inmuia suficient pana cand pregatim blatul.

Separam galbenusurile de albus.

Galbenusurile le mixam cu cele 4 linguri de zahar,adaugam apa si uleiul.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie spre final.

Peste crema de galbenusuri adaugam grisul si faina amestecata cu praful de copt.

Incorporam usor si spuma de albusuri.

Scoatem tava din cuptor,punem compozitia de blat si mai lasam la cuptor 25 de minute.

Lasam in tava pana cand blatul va absoarbe caramelul,apoi rasturnam pe un platou si ornam cu frisca si caramel. Pofta buna !!!!