Sunt pe terminate cu pusul pe iarna....si ma bucur, ca acum nu prea mai am timp si nici chef de atata bucatarit, mai ales ca m-a prins o raceala zdravana pe la scoala, ca e tare rece dimineata si unii elevi au racit....si cum raceala se transmite...asta e! Ce sa faci, riscul meseriei! Numai sa nu se imbolnaveasca si piticul meu de la mine!In continuare, o reteta foarte buna si rapida de muraturi...

Se spala gogosarii, conopoda si sfecla. Gogosarii se pun intregi, conopida se desface bucatele, iar sfecla se taie cubulete.

Toate acestea se pun intr-un borcan mare, sau mai multe borcane mici. Printre ele se adauga bucatele de hrean curatat si ardei iute.

Se prepara pikanul fix dupa intructiunile de pe plic si se toarna compozitia peste legume. Borcanele se leaga cu celofan sau se capseaza.

De la sfecla, celelalte legume si zeama vor prinde o nuanta frumoasa de rosu.