Detalii St. Louis Gooey Butter Cake ( cu Branza Crema )
- pregatim aluatul amestecand toate ingredientele - varsam aluatul intr-o tava 50*23 cm si o tinem in frigider cit timp pregatim crema de branza - incalzim cuptorul la 180 c - amestecam branza cu zaharul si mixam adaugand pe rind cite un ou si abia cind acesta s-a incorporat bine adaugam si al doilea ou si iar mixam ca sa se incorporeze si el - scoatem tava din frigider si varsam peste aluat crema de branza - introducem tava in cuptorul gata incalzit si coacem 40-50 minute la 175-180 c sau pina cind marginile devin maroniu-auriu Ca sa o putem servi, lasam prajitura sa se raceasca apoi o presaram cu zahar pudra si o servim taiata in bucati patrate.- pregatim aluatul amestecand toate ingredientele - varsam aluatul intr-o tava 50*23 cm si o tinem in frigider cit timp pregatim crema de branza - incalzim cuptorul la 180 c - amestecam branza cu zaharul si mixam adaugand pe rind cite un ou si abia cind acesta s-a incorporat bine adaugam si al doilea ou si iar mixam ca sa se incorporeze si el - scoatem tava din frigider si varsam peste aluat crema de branza - introducem tava in cuptorul gata incalzit si coacem 40-50 minute la 175-180 c sau pina cind marginile devin maroniu-auriu Ca sa o putem servi, lasam prajitura sa se raceasca apoi o presaram cu zahar pudra si o servim taiata in bucati patrate. Reteta aceasta se poate pregati si cu alt fel de aluat sau de umplutura vezi link-urile in engleza de pe internet (cu ciocolata, picaturi de ciocolata, cu dovleac, lamiie, cocos, aluat de la tortul red velvet si astea sunt doar citeva idei) The Gooey Butter Cake se pare ca a fost inventata prin 1930. Legenda spune ca un brutar de origine germana din orasul american St. Louis a gresit proportia ingredientelor (intre unt si faina) in timp ce pregatea aluatul unor biscuiti care se servesc linga cafea. Asa ca i-a iasit acest aluat. scrie pe site-ul Whats cooking America