Inspirat dupa reteta lui Edith Frincu, modificata pe ici pe colo si executat pentru ziua fratelui meu, Cip. La multi ani!Pentru blat : se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se dau deoparte. Margarina se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile. Se pun nucile macinate si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza usor spuma de albusuri, ciocolata rasa fin si nucile macinate. Compozitia se toarna in tava cu peretii detasabili si diametrul de 26 de cm tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit pentru circa 40 de minute. Pentru siguranta se face testul scobitorii. Se da la racit, apoi se taie in trei.

Se prepara siropul: se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce tot caramelul este dizolvat. La sfarsit se dauga esenta de rom. Se lasa la racit.

Crema : margarina se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se incorporeaza frisca batuta spuma tare, nucile macinate si esenta de vanilie.

Glazura : se pun intr-un vas ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida si margarina. Se pun la foc mic amestecand continuu pana obtinem o crema.

Asamblare : tava in care am copt blatul se tapeteaza cu folie de plastic. Pe fund se aseaza un blat insiropat, jumatate din crema, alt blat insiropat, cealalta jumatate de crema si ultimul blat insiropat. Se acopera cu folie de plastic si se da la congelator pentru 30 de minute. Apoi se glazureaza si se orneaza dupa imaginatie.

Pofta buna!