Detalii LASAGNA CU SOS BECHAMEL
nu am mai facut demult lasagna.....
Curatam ceapa,ardeiul,patrunjelul si morcovul,le maruntim in robotul de bucatarie apoi le punem la calit in putin ulei cateva minute.
Adaugam carnea tocata si mai calim putin,amestecand mereu,adaugam 3linguri de apa si mai lasam pe foc,amestecand din cand in cand cateva minute.
Condimentam dupa gust cu sare si piper,pasta de rosii si vinul si lasam pe foc pana scade zeama.
Oprim focul si lasam putin sa se raceasca.
Fierbem doua minte foile de lasagna in apa clocotita si le scoatem pe un prosop sau pe masa.
Punem untul la topit,calim in el faina,amestecand rapid si stingem cu laptele,adaugat treptat.
Condimentam cu sare,nucsoara dupa gust si lasam sa fiarba,amestecand des,pana se ingroasa putin sosul.
Ungem cu putin ulei un vas termorezistent,punem un strat de sos bechamel,doua foi de lasagna,carne tocata si sos bechamel si continuam pana terminam foile,ultimul strat fiind de sos.
Presaram deasupra cascaval,parmezan si patrunjel si dam la cuptor aproximativ 60minute,pana compozitia se rumeneste frumos deasupra.
Se serveste atat calda cat si rece.