Hei, am descoperit o mancare foarte faina, ostropel de pui. Stiati ? He, he! foarte faina, minunata si nemaipomenit de gustoasa. Si mai stiti ceva? O mananca chiar si Miruna, sau ma rog...gusta mai mult. Observ pe zi ce trece tot mai multa independenta la ea, cum ar fi ...aia ca iti da peste mana cand incerci sa ii dai mancare sau o scuipa afara daca nu o ia ea singura. Adica mananca singura, cu lingurita ei mica de copil sau cu furculita creata special pentru astia micii..brrr! Ce copil, ce caracter! deja are 1 an jumate si maninfesta atita independenta, nu stiu ce m-oi face cand o avea vreo 3-4-5...sau 16 ? Simt un usor curent rece pe sira spinarii...

O fi de la vreme, nu? :)) Anyway, sa va prezint reteta minunata:Taiati pulpele in doua si incingeti o tigaie cu ulei si le prajiti pe ambele parti. Aveti grija sa le invartiti mereu, pentru a nu se prinde de tigaie. Morcovul curatat il taiati rondele subtiri, usturoiul feliute, ceapa tocata marunt.

Cand puiul este gata il scoateti pe o farfurie calda si puneti in tigaie ceapa, cu morcovul si le caliti vreo 4 minute. Adaugati apoi bucatile de carne impreuna cu sucul de rosii, vinul alb, cimbrul si zaharul. Fierbeti ostropelul la foc mediu vreo 20-25 minute si adaugati sarea, usturoiul si piperul si mai lasati la foc cam 15 minute.

Serviti ostropelul cald, presarat cu pratrunjel tocat si cu mamaliguta alaturiPofta buna!