Salam de biscuiti retetaDaca doriti ceva dulce, nu vreti sa pierdeti prea mult timp, mai vreti sa fie si de post, va recomand o reteta de salam de biscuiti simpla, rapida si gustoasa desigur.

Salam de biscuiti retetaLa 400 ml apa fierbinte adaugam 2 plicuri de ceai, lasam la infuzat 8-10 minute, apoi indulcim cu 3 linguri de zahar. Punem stafidele in 100 ml ceai fierbinte sa se umfle. Intre timp zdrobim biscuitii, taiem rahatul bucatele. Intr-o cratita punem margarina la topit, adaugam stafidele si restul de ceai, cacaua, amestecam bine sa nu se faca cocoloase praful de cacao, fierbem 1 minut la foc mic, stingem focul. Lasam putin sa se raceasca compozitia, apoi adaugam biscuitii rupti bucatele, rahatul taiat cuburi mici si coaja de lamaie.

Se amesteca totul bine, apoi pe o foaie de celofan, sau folie de plastic, asezam compozitia si cu mainile umezite cu apa rulam sub forma unui salam. Se leaga folia la capete si se lasa salamul sa se raceasca, apoi se pune cateva ore in frigider, dupa care se taie felii de grosimea unui deget, sau mai subtiri.

Sfat: mie nu mi-a placut cu rahat. La feliere prajitura se rupe cand ajunge cutitul la bucati de rahat, insa gustul este foarte bun.

In loc de rahat puteti folosi nuca prajita sau alune nesarate. In loc de ceai de fructe e buna cafeaua sau ceaiul de zahar ars.