La multi ani tuturor bucatarasilor!Va doresc un an nou cu multe impliniri,sanatate si fericire alaturi de toti cei dragi!Reteta de tort am luat-o de pe blogul Sara&Miki si a iesit ceva minunat.

Va recomand cu drag si voua aceasta reteta.

La inceput am facut glazura.

Am topit pe baie de aburi smantana cu ciocolata.

Am amestecat mereu pana s-a topit ciocolata.

Am dat glazura la rece.

Blatul:Se separa albusul de galbenus.

Galbenusurile se freaca separat cu zaharul pana se topeste.

Se adauga faina,amidonul si nucile macinate.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul vanilat.

Albusurile se pun peste compozitia galbenusurilor si se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 15-20 minute.

Cand se scoate din cuptor se ruleaza intr-un prosop umed.

Crema:Ouale se amesteca cu o lingura de lemn,intr-un vas pe abur impreuna cu zaharul pana se ingroasa ca o mamaliga.

Se lasa sa se raceasca.

Amestecam untul spuma si se amesteca cu crema racita,nucile si esenta de vanilie.

Siropul se fierbe pe aragaz pana se topeste zaharul si se lasa la racit.

Cand s-a racit se pune in el esenta de rom.

Cand blatul este racit se insiropeaza cu sirop si se umple cu crema.

Se ruleaza si taiem doua bucati mai mici care reprezinta cioturile buturugii si se lipesc cu crema.

Se ia glazura racita si se mixeaza foarte bine.

Cu aceasta se glazureaza tortul iar cu o furculita se fac forme de nervuri ale lemnului.

Se aranjeaza dupa preferinta.