Mazarea este o leguma...de poveste. Doar nu degeaba exisa Printesa si bobul de mazare! Eu una iubesc mazarea si mi-am propus ca anul acesta sa o gatesc mai des, sub mai multe forme. Sper ca reteta aceasta sa fie si pe placul vostru, este rapida si gustoasa.

Se taie ceapa si morcovul si se pun la calit in ulei. Dupa ce ceapa devine transparenta, se adauga mazarea, si impreuna cu putina apa se fierbe cam 15 minute. Se adauga sucul de rosii si se mai lasa pe foc pana cand mancarea este fiarta.

Intre timp se taie baconul felii subtiri si apoi fasii de 1 cm, sau cuburi, dupa preferinta. Eu am folositt bacon feliat Meda pentru ca nu este foarte gras. Se pune intr-o tigaie teflonata neunsa si se rumeneste usor devine usor brun pe margini.

Cand mancarea este fiarta, se adauga baconul, se potriveste de sare (atentie ca si baconul este sarat), piper, se adauga mararul tocat marunt si se mai tine pe foc 1 minut si gata!