Se curata legumele si se pun la fiert in apa. Dupa ce s-au fiert, se scot si se lasa la racit. In apa se pune bulionul si se lasa sa dea cateva clocote. Legumele (in afara ce ceapa) se dau prin blender si se adauga peste supa. Se mai lasa sa dea impreuna cateva clocote adaugandu-se sarea dupa gust si zaharul.

Separat se prepara galustele. Se bat ouale bine, se pune sare dupa gust si grisul pana obtinem o compozitie nici foarte groasa dar nici foarte moale. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare iar cand aceasta clocoteste se ia cu lingura din compozitia pt. galuste si se pun in apa. Se lasa sa fiarba pana cand sunt facute si in mijloc. Se iau cu spumiera si se adauga in supa de rosii. Se mai lasa in clot de vreo 2-3 ori dupa care se ia de pe foc, se pun frunzele de telina si se acopera. In momentul servirii se asezoneaza cu patrunjel. Pofta buna!