Rares este baietelul colegei mele de serviciu si a implinit 7 anisori,asa ca mamica lui m-a rugat sa-i fac un tort.

Facusem eu tot felul de planuri,dar copilul a vrut sa fie cu o masinuta rosie,asa ca ne-am decis sa folosim o vafa imprimata,care pe mine m-a dezamagit rau de tot.

Cred ca era mai simplu daca-i confectionam niste figurine din pasta marshmalow.

Daca aspectul m-a dezamagit,gustul a compensat acest neajuns.

Absolut delicios.

Din pacate nu voi avea poza cu sectiunea,dar sper ca puteti sa va dati seama din pozele intermediare cum arata in sectiune.

Blat:Se impart cantitatile in doua si preparam doua blaturi.

Se separa ouale.

Cele 5galbenusuri se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma densa.

Laptele se incalzeste putin si se amesteca cu mierea(atentie sa nu fie fierbinte,doar caldut).

Se toarna cate putin in compozitia de galbenusuri si se mixeaza in continuare.

Apoi punem si uleiul,prelins usor pe marginea vasului(in interior,bineinteles).

Faina o amestecam cu praful de copt,grisul si cacaua.

Punem ingredientele uscate peste crema de ou si omogenizam bine. Albusurile le batem cu un praf de sare,pana cand fac tepi si le incorporam in crema de ou.

Amestecam usor. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul preincalzit.

Le-am lasat in cuptorul la 175 grade cam 20 minute.

Verificam cu o scobitoare cand este copt.

Lasam in cuptor pana cand se mai raceste putin.

La fel procedam si cu cel de-al doilea blat. Se lasa sa se raceasca inainte de a indeparta hartia.

Crema de Mascarpone:Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste.

Se adauga si siropul concentrat de lamaie,vanilia si coaja de lamaie. Se transfera intr-un vas care se pune pe baie de aburi.

Se amesteca cu o lingura de lemn pana cand amestecul se ingroasa..

Lasam crema de galbenusuri sa se raceasca. Punem gelatina la hidratat cu putina apa rece.

Mixam frisca. Incalzim gelatina in cuptorul cu microunde si o punem in crema de galbenusuri. Mixam crema Mascarpone si incorporam crema de galbenusuri racita. La final amestecam cu frisca batuta.

Crema de fructe de padure:Va trebui sa ne ocupam de ambele creme,cam in acelasi timp.

Punem gelatina la hidratat cu putina apa rece.

Fructele de padure le punem in blender impreuna cu 2 linguri din siropul de fructe de padure.

Le mixam pana obtinem o pasta.

Apoi trecem totul printr-o sita ca sa indepartam semintele.

Adaugam restul de sirop.

Amidonul il amestecam cu putin sirop si apoi cu pasta de fructe.

Punem sa fiarba pana cand amestecul se ingroasaApoi lasam sa se raceasca.

Incalzim gelatina si o punem peste crema de fructe de padure.

Incorporam si frisca usor.

Asamblare:In tava in care am copt blatul,punem o folie alimentara si asezam primul blat.

Asezam alternativ cate o lingura din crema Mascarpone,apoi una din crema de fructe de padure.

Deoarece blatul a fost dreptunghiular si cremele nu au fost prea fluide (mie imi place consistenta lor cremoasa) a fost mai greu de obtinut aspectul de zebra,dar cred ca se apropie de ceea ce am vrut,cele doua creme de intrepatrund ca si culoare dar si ca si arome.

Am folosit niste pereti din carton pentru a indrepta mai bine marginile tortului.

Acoperim cu folia si lasam la frigider pana a doua zi.

Pentru tablita de ciocolata,am topit ingredientele,am pus ciocolata pe o hartie de copt si am facut marginile din sticksuri de ciocolata.

Lasam sa se intareasca la frigider.

A doua zi rasturnam tortul pe un platou.

Deasupra ungem cu putina frisca si asezam vafa.

Preparam gelatina dupa instructiunile de pe ambalaj.

Cand este doar calduta,inainte de a se inchega,o punem deasupra.

Incercam sa o intindem cu o singura miscare.

Mie nu prea mi-a reusit asta.

Ornam cu frisca si bombonele colorate.