Detalii Savarine
Ingrediente:
250 g faina,
150 ml lapte cald,
5 g drojdie uscata,
1 lingura zahar,
30 ml ulei,
2 oua,
sare,
Pentru sirop: 400 ml apa,
150 g zahar,
esenta de vanilie,
Pentru decor: 500 ml frisca lichida
Intr-o cana vom amesteca laptele cald cu drojdia si zaharul, iar apoi le vom turna peste faina ce a fost pusa initial intr-un castron. Vom amesteca, apoi vom pune la final ouale si uleiul omogenizand bine compozitia. Va rezulta un aluat moale, ca de cozonac. Se pune deasupra castronului folie alimentara si se lasa la loc cald sa creasca timp de 30 minute. Intre timp se pregatesc formele pentru copt care se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina alba. Cand aluatul si-a dublat volumul umplem, cu ajutorul linguritei, formele si m-ai lasam la crescut inca 15 minute. Dupa acest timp se baga tava la cuptor pentru 25 minute la foc mic. Cat timp savarinele stau la cuptor, vom pregati siropul, amestecand apa cu zaharul si esenta si punand pe foc pana ce incepe sa fiarba. Cand siropul este gata, dam deoparte si lasam sa se raceasca. Pentru asamblarea savarinelor, vom taia capacul si le vom trece prin sirop. La final se decoreaza cu frisca (frisca lichida rece mixata) si ciocolata/fructe.
Intr-o cana vom amesteca laptele cald cu drojdia si zaharul, iar apoi le vom turna peste faina ce a fost pusa initial intr-un castron. Vom amesteca, apoi vom pune la final ouale si uleiul omogenizand bine compozitia. Va rezulta un aluat moale, ca de cozonac. Se pune deasupra castronului folie alimentara si se lasa la loc cald sa creasca timp de 30 minute. Intre timp se pregatesc formele pentru copt care se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina alba. Cand aluatul si-a dublat volumul umplem, cu ajutorul linguritei, formele si m-ai lasam la crescut inca 15 minute. Dupa acest timp se baga tava la cuptor pentru 25 minute la foc mic. Cat timp savarinele stau la cuptor, vom pregati siropul, amestecand apa cu zaharul si esenta si punand pe foc pana ce incepe sa fiarba. Cand siropul este gata, dam deoparte si lasam sa se raceasca. Pentru asamblarea savarinelor, vom taia capacul si le vom trece prin sirop. La final se decoreaza cu frisca (frisca lichida rece mixata) si ciocolata/fructe.