Un chec mai cumintel asa si mai bland cu silueta....ca tot vine primavara!Am pus la mixer ouale si praful de sare, am mixat 1-2 minute si am adaugat zaharul pudra( facut din zahar brun).

Se mixeaza zece minute pana creste in volum compozitia si adaugam nuca macinata si extractul de vanilie, turmericul si cardamonul.

Intr-un ibric, am topit bucatile de unt de cocos si unt de cacao si mi-a rezultat un ulei foarte foarte parfumat.

Apoi am turnat usor uleiul( putin racit) peste compozitia de ou, zahar si nuca si am pus faina plus praful de copt si cel de bicarbonat.

Am separat trei sferturi din compozitie si am asezat-o in forma de chec tapetata cu foaie pergament. Am pus bucati de nuca deasupra.

In restul de un sfert de compozitie am pus o lingura de cacao, am amestecat bine la mixer apoi am adaugat-o peste restul in tava de chec.

Cu o furculita am amestecat usor, prin invaluire si am asezat din nou bucati de nuca deasupra.

Se coace la cuptorul incins la 180 de grade pentru o ora sau faceti testul cu scobitoarea.

E foarte gustos si mult mai nevinovat.