Bucataria traditionala suedeza nu poate fi comparata cu sofisticatele bucatarii frantuzesti sau italienesti.

Alimentele suedeze sunt de obicei simple si satisfacatoare si totodata sanatoase.

O minunata reteta suedeza, care a fost pe gustul familiei mele:Pulpele se spala bine, se inlatura pielita si se sterg cu un servet absorbant.

Condimentam pulpele pe ambele parti si le asezam in tigaia ceramica in care am topit o lingurita cu unt.

Prajim pulpele pe ambele parti iar cand sunt gata le asezam in vasul roman( sau alta tava) uns cu putin unt.

Kaizerul il taiem felii si il prajim impreuna cu carnatul feliat in untul ramas de la prajitul pulpelor.

Punem deoparte kaizerul si spalam bine tigaia, apoi o stergem bine si topim in ea untul ramas in care vom sota ciupercile taiate, usturoiul taiat felii si putin patrunjel verde.

Asezonam si lasam sa dea cateva clocote.

Peste pulpele din vas punem ciupercile sotate, kaizerul si carnatul prajit, vinul si dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute sa se patrunda bine pulpele.

Intre timp amestecam intr-un bol mai mare smantana, sosul chilli si faina, astfel incat sa nu se faca cocoloase.

Raspurnam compozitia peste puiul din cuptor si mai lasam vasul la cuptor 15-20 de minute.

Servim pulpele cu cartofi natur sau orez si salata.

Pofta mare !