Painea de casa usor picanta raspandeste un miros placut in bucatarie. Nu cred ca este un secret ca imi plac preparatele usor picante. Dupa cum ati vazut... am rupt o chifla si....am mancat-o calda. O bunatate!Intr-un castron am frecat drojdia cu zaharul si sarea pana a devenit lichida.

Apa calda se toarna usor si si se amesteca bine cu drojdia,uleiu condimentat si faina.

Faina se adauga cate putin pentru a nu se forma cocoloase.

Se framanta un aluat nu foarte tare.

Aluatul se lasa la dospit circa o ora. Din aluatul obtinut se formeaza chifle sau dupa dorinta se poate pune in forme.

Se da la cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor deasupra.

Cand scot painea din coptor o pun intr-un prosop curat si o acopar, lasand-o sa se raceasca.

Painea de casa obisnuiesc sa o fac sub forma de chifle Se poate framanta si in masina de paine punand intai ingredientele lichide si apoi faina.