Uite ca merge bucataritul si in bucataria altuia! Am facut acest tort intr-o bucatarie vieneza, ca surpriza pentru un coleg de munca ce va pleca in curand din firma. Intr-un cuptor vechi si cu un mixer batran, se pare ca uneori lucrurile pot iesi mai bine; prietenii si prezenta lor vesela conteaza mai mult :)Blatul:Incalzim cuptorul la 180C, batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam galbenusurile, pe rand, untul topit si apa. La final punem faina amestecata dinainte cu praful de copt ajutandu-ne de o lingura mare.

Punem compozitia in forma tapetata cu hartie de copt si tinem la cuptor pana cand trece testul scobitorii. Cand s-a racit, il taiem in 2 felii.

Crema de capsuni si crema de mango:Spalam si curatam fructele de frunze, le facem piure cu blenderul si le amestecam cu frisca batuta bine si amestecata cu zaharul pudra. Gelatina se hidrateaza in apa rece, apoi se dizolva pe baie de aburi. O adaugam cremei, amestecam bine si turnam totul intre cele doua felii rezultate din blatul de tort.

La fel facem si pentru crema de mango. Pe aceasta o turnam pe deasupra si nivelam frumos cu un cutit.

Dam tortul la rece pana a doua zi. Ornam cu felii de capsuni, mango si ce mai doreste inimioara :)