Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute, dupa care se acopera cu un prosop curat si se lasa la infuzat 24 de ore. A doua zi, se strecoara lichidul si se storc florile. Se masoara lichidul si se mai fierbe sa mai scada putin, apoi se adauga zaharul. Siropul se fierbe in continuare pana incepe sa se lege, in functie de consistenta dorita. Cu o jumatate de ora inainte de a lua siropul de pe foc, se adauga o lamaie feliata. Cand este gata, siropul se pune fierbinte in borcanele spalate si uscate 10 minute la cuptor si se lasa la racit in paturi.

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute, dupa care se acopera cu un prosop curat si se lasa la infuzat 24 de ore. A doua zi, se strecoara lichidul si se storc florile. Se masoara lichidul si se mai fierbe sa mai scada putin, apoi se adauga zaharul. Siropul se fierbe in continuare pana incepe sa se lege, in functie de consistenta dorita. Cu o jumatate de ora inainte de a lua siropul de pe foc, se adauga o lamaie feliata. Cand este gata, siropul se pune fierbinte in borcanele spalate si uscate 10 minute la cuptor si se lasa la racit in paturi. In mod normal se pune zahar in raport de 1:1 (1 kg de zahar la 1 l lichid), insa mi s-a parut ca iese prea dulce, asa ca la 8 l de lichid ramas am pus 5 kg zahar. Varianta 2 de sterilizare: Siropul se poate pune fierbinte in borcane, apoi acestea se fierb 20 de minute pe baie de aburi si se lasa la racit in apa in care s-au fiert.