Inspiratie Good food, cu modificarile dupa gustul meu... un tortulet delicios!La Multi Ani cu bucurie celor ce poarta nume sfant in aceasta zi de mare sarbatoare! La Multi Ani tata mult iubit, ani multi buni si sanatosi iti doresc!Blatul:Intr-un vas pe foc mic punem apa, cacaoa, si zaharul brun si foarte putin lasam cat sa se dizolve zaharul si amestecam bine, obtinand un sirop gros de ciocolata, apoi lasam la racit.

La mixer vom amesteca untul si zaharul pudra, apoi vom pune pe rand cele 6 galbenusuri iar albusurile le vom bate spuma separat. Oprim din compozitia de unt si zahar un sfert pentru crema si dam deoparte. In restul compozitiei din vasul de mixer adaugam siropul gros de cacao racit. Punem si o lingura cu varf de faina, apoi albusurile spuma si amestecam prin invaluire.

In forma de tort tapetata cu pergament asezam compozitia de blat. Coacem la 180 de grade pentru 25 de minute, putem face testul cu scobitoarea. Nu deschidem usa cuptorului pana la scurgerea timpului. Eu am deschis dupa 20 de minute( in reteta se sugera sa nu deschidem primele 15 min) si blatul s-a lasat putin in mijloc, insa asta nu m-a deranjat, din contra, caci acolo am pus crema. Lasam putin la racit si intoarcem blatul pe un platou.

Cat sta blatul la cuptor am preparat crema. Am pus din nou pe foc 50 gr cacao si 5 linguri pline de apa, apoi zaharul, am amestecat bine sa se topeasca zaharul si am racit siropul gros de cacao. Sfertul de unt si zahar pudra pe care l-am oprit din compozitia pentru blat il vom amesteca cu acest sirop gros si va rezulta o crema delicioasa pe care o vom lasa putin la rece.

Blatul il vom umple cu crema in partea de sus si cu frisca sau dupa dorinta. Daca doriti sa imbracati tot tortul in crema de ciocolata va trebui sa dublati crema. Se lasa cateva ore la rece, eu l-am lasat toata noaptea. A doua zi l-am ornat cu frisca.

Eu am folosit cacao neagra si a iesit mai inchis la culoare si putin mai amarui pentru gustul meu, data viitoare, voi alege cacao obisnuitaE un tort foarte foarte ciocolatos!