Detalii Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza
Blatul: Galbenusurile le mixam zaharul. Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta, iar la final punem esenta. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute. Cand este gata il scaotem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua pe latime. Crema: Amestecam frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele, le punem pe baie de aburi, pana ciocolata se topeste. In acest timp amestec continuu in ea. Dam la frigider pentru cel putin 3-4 ore, pana se intareste bine. Dupa ce a stat la frigider, o scoatem si o mixam pana devine spuma. Intr-un bol punem crema de branza, smantana, semintele de la pastaia de vanilie, amaretto si le amestecam. Cele doua creme le amestecam. Peste cafeaua pregatita punem amaretto. Luam prima jumatate de blat, o insiropam, punem cam 1/2 din crema si o nivelam. Asezam al 2 lea blat, insiropam, punem crema (mai oprim 3-4 linguri) si o nivelam. O dam la rece pentru 2 ore. Dupa acest timp o scoatem, o portionam, iar crema oprita o punem intr-un pos si ornam fiecare prajitura. Sa aveti pofta!Blatul: Galbenusurile le mixam zaharul. Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta, iar la final punem esenta. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute. Cand este gata il scaotem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua pe latime. Crema: Amestecam frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele, le punem pe baie de aburi, pana ciocolata se topeste. In acest timp amestec continuu in ea. Dam la frigider pentru cel putin 3-4 ore, pana se intareste bine. Dupa ce a stat la frigider, o scoatem si o mixam pana devine spuma. Intr-un bol punem crema de branza, smantana, semintele de la pastaia de vanilie, amaretto si le amestecam. Cele doua creme le amestecam. Peste cafeaua pregatita punem amaretto. Luam prima jumatate de blat, o insiropam, punem cam 1/2 din crema si o nivelam. Asezam al 2 lea blat, insiropam, punem crema (mai oprim 3-4 linguri) si o nivelam. O dam la rece pentru 2 ore. Dupa acest timp o scoatem, o portionam, iar crema oprita o punem intr-un pos si ornam fiecare prajitura. Sa aveti pofta!