Am vazut aceasta reteta pe foarte multe bloguri, dar Alice (albinutza) si Ancuta au fost cele care m-au determinat sa incerc aceasta reteta. Desigur, fiecare modifica pe ici pe colo si personalizeaza intr-un fel reteta. Dar reteta de baza e din cartea regala de bucate a Altetei Sale Regale, Principesa Margareta a Romaniei. http://www.protvmagazin.ro/lifestyle/reteta-de-vedeta/a8168924-principesa-margareta-prepara-tarta-de-lamaie Am facut multe poze penbtru ca recunosc, imi place cum mi-a iesit aceasta tarta, desi baietilor nu le-a placut. Am fost usor dezamagita mai ales ca sotul meu e mare mancator de prajituri, insa din aceasta tarta abia a gustat si a spus sa nu mai fac niciodata ca nu-i place. :( Mie mi-a parut un pic prea dulce, desi am pus suficienta cantitate de suc de lamaie. Dar crezandu-ma mai desteapta, am facut bezeaua din 6 albusuri desi 4 ar fi fost suficiente. Una peste alta, mi se pare o reteta fina, eleganta si nici nu putea fi altfel daca e din cartea de bucate a Principesei Margareta, Altetea sa insasi fiind un exemplu de eleganta, finete, frumusete.

Sa trecem deci la reteta.

Biscuitii se zdrobesc, se amesteca cu zahar pudra, unt topit. Se pune amestecul intr-o forma de tort detasabila, se taseaza bine de tot cu lingura si se pune in frigider.

Intr-un bol se bat galbenusurile, se adauga laptele condensat si zeama de lamaie. Rezulta o crema destul de densa desi am crezut ca va fi fluida.

Se bat albusurile spuma. Se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o spuma lucioasa si tare. Se toarna crema peste blatul de biscuiti, peste crema se pune bezeaua. Eu am pus bezeaua in posh si am spritat-o peste crema. Se coace tarta in cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 35 minute, dupa care se stinge focul si se lasa tarta sa se raceasca in cuptor. Apoi se pune in frigider minim 2 ore dupa care se serveste.